Бийбър: Ако Ане Франк беше жива, щеше да ми е фенка

8068
Бийбър: Ако Ане Франк беше жива, щеше да ми е фенка

По време на турнето си в Европа тийн идолът Джъстин Бийбър посети музея на Ане Франк в къщата, в която се е укривало момичето с близките си. Бийбър прекара един час там и накрая се разписа във възпоменателната книга.

Бийбър станал татуист незаконно, плаща солена глоба

Джъстин Бийбър ще плаща 2000 долара глоба, защото татуирал приятел без да има лиценз за татуист. Миналото лято поп звездата татуирал д...

"Това че дойдох тук наистина ме вдъхнови. Ане е била невероятно момиче. Може би днес тя щеше да бъде запалена моя почитателка", написа Бийбър. Този коментар веднага беше качен в сайта на музея на Ане Франк и породи вълна от нападки и критики.

Според някои Бийбър е показал истинско неуважение към еврейското момиче. Според други той просто е сгафил. Трети смятат, че той изобщо не знае с подробности съдбата на Ане Франк. Четвърти пък твърдят, че Бийбър е направил подобен коментар от самозабрава и с цел реклама. Много малко са хората в мрежата, които съзират в бележката на певеца по-специален начин да отдаде почит на Ане Франк.

От къщата-музей на Ане Франк защитават поп-звездата. „Ние се радваме, че 19-годишен посети къщата. Джъстин Бийбър дойде в петък вечер, а по това време можеше да прави и други неща в Амстердам", казва говорителка на музея Матие Мостарт пред медиите.

В Норвегия местят изпити, за да се видят учениците с Бийбър

Министерството на образованието и научните изследвания на Норвегия съобщи, че пет училища в западната част на страната са променили дат...

Вторият скандал, свързан с Франк тръгна от Facebook. В социалната мрежа се завъртя снимка на Ане Франк с коментара към нея "Има хора, които пишат: "Отивам да си взема душ" и после не се включват отново във Фейса".

Коментарът към снимката е шокиращ, защото се подиграва с начина, по който са били избивани евреите в газовите камери на концентрационните лагери. Мнозина обаче поискаха снимката да бъде премахната, като за целта използваха автоматичната система на Facebook, но получиха отговор, че тя не нарушава правилата на социалната мрежа за документите, подтикващи към омраза.

Ане Франк е родена през 1929 година в Германия и е емигрирала през 1934 година с родителите си в Амстердам. За да се спаси от германските фашисти, еврейското семейство се крие от 1942 до 1944 година в тайни тавански стаи в къща в Амстердам - днешният музей.

Джъстин Бийбър има четири седмици да спаси маймунката си

Канадският идол на тийнейджърите Джъстин Бийбър има точно четири седмици да предостави на германските митничари необходимите документ...

13-годишната Ане Франк води подробен дневник за времето в скривалището. Днес той е един от най-ценните документи на очевидци на холокоста през Втората световна война. През 1944 г. Ане Франк и семейството й биват открити и депортирани в концентрационен лагер. Тя умира месеци преди края на войната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com