Бионсе пее в централата на ООН

5092
Бионсе пее в централата на ООН

Американската R&B певица Бионсе записа в петък вечерта в пленарната зала на ООН видео, което ще бъде използвано, за да се популяризира Световния ден за хуманитарна помощ – 19 август.

Официалното място бе превърнато в импровизирана сцена с голям екран под формата на дъга. Облечена в бяла рокля с пайети, звездата с 16 награди Грами, пее в една от сцените.

Неотдавна звездата се съгласи да запише специално видео на песента "I Was Here", с което да отбележи световното събитие.

"Аз бях тук" бе записано на фона на показваните зад нея зрелищни картини на наводнения или спасители вадещи хора под развалини от земетресение.

По-рано изпълнителката на "Cray In Love" се срещна с генералния секретар на Организацията Бан Ки Мун в залата на Общото събрание. Двамата обсъдиха новата кампания, която ще окуражава хората по целия свят да участват в благотворителни дейности.

Видеото, което певицата дарява на ООН, ще бъде включено в кампанията за излъчване в интернет на www.whd.iwashere.org. То ще покаже работата на хуманитарните организации по света, придружени от свидетелствата на милиони доброволци.

"Ние всички виждаме заглавията и се питаме: "Какво мога да направя, за да помогна?" Световният ден на хуманитарната помощ е една възможност да покажем, че сме там, че хуманитарните въпроси са важни за нас", казва Бионсе.

Този ден се отбелязва от 2008 г. в памет на атаката от 19 август 2003 г. срещу централата на ООН в Багдад, която отне живота на 22 служители на ООН, включително специалния пратеник на ООН в Ирак Серджо Виейра де Мело. Неговият син, Лоран Виейра де Мело, присъства тази вечер заедно с популярни личности и служители на хуманитарни организации.

Редактор: Георги Иванов

Звездните двойки, които припечелват най-добре

Поп звездата Бионсе и нейният съпруг Jay-Z са най-високоплатената двойка. Това сочи класация на сп. „Форбс” (Forbes) за 201...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com