Българските групи потвърдиха участието си на Elevation

3028
Българските групи потвърдиха участието си на Elevation

Седем от най-нашумелите в последната година български групи потвърдиха своите участия на сцените на тазгодишното издание на Elevation. В двата фестивални дни публиката ще чуе изпълненията на болкан трип-хоп сензацията Kottarashky, които наскоро издадоха втория си албум, поп грацията Миленита, фънк бандата Southwick и още - Rubikub и Roots Rocket band. Честта да открият второто издание на фестивала се падна на The Top Stoppers, Ogi 23 и Camp Sessions на 22`юни.

Междувременно, вече са ясни десетте финалисти от конкурса за непопулярна група или изпълнител на Elevation 2012. В рамките на един месец над 200 групи и изпълнители от цяла България заявиха своето желание да участват на музикалното събитие заедно със звездите Cypress Hill, Erykah Badu, Fat Boy Slim и др. От всички участници организаторите избраха 10 имена, които ще се борят за място на сцените на фестивала. Това са:

1. Аcoustic Corporation

2. Aftertaste

3. Algoriddim Live Band

Български банди на Elevation Music Festival 2012

Ясни са имената на българските участници, които ще се качат на основната сцена по време на второто издание на Elevation Music Festival ...

4. Better Than Grey

5. BZD

6. Gross

7. Rebelites

8. Sound Solutions

Erykah Badu в България

До имената на Fatboy Slim, Kosheen и Chambao на тазгодишния Elevation Music Festival се нареждат и тези на Erykah Badu, Nneka и Roni Si...

9. Soundbleed

10. The Barbarones

Десетте групи са стилово разностранни. Подборът на кандидатите е изцяло съобразен с характера на фестивала и звездите от афиша. Вторият етап на конкурса ще се проведе на 31-ви май, от 20:00 часа в столичния бар Radio Café, където журито в лицето на Gravity Co, SKRE4, и Der Hunds ще дадат своите гласове за двама от 10-те финалисти. Класиралият се на първо място ще се качи редом с тях на главната сцена, а този на второ място ще бъде на трета сцена, разбира се, заедно с много други български и чужди изпълнители.

Припомняме, че билетите за събитието са на цена 99 лева и могат да бъдат закупени от касите на Eventim.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес