"Бързи и яростни 6" стана най-касовият филм у нас

14575
"Бързи и яростни 6" стана най-касовият филм у нас

След три поредни седмици на върха на родния боксофис, "Бързи и яростни 6" стана най-касовият филм в България от началото на годината. С приходи към момента от 1 405 903 лв. и 181 184 посещения в киносалоните, филмът разби предишния рекорд на „Хензел и Гретел: Ловци на вещици“ и застана начело на класацията.

С тези резултати лентата отбеляза още един успех, като зае трето място в боксофис надпреварата сред 2D филмите у нас за всички времена, нареждайки се веднага след „Мисия Лондон“ и „Титаник“.

"Бързи и яростни 6" е най-касовата 2D филмова премиера в България

С приходи от 440 892 лв. и 53 718 зрители само за първите три дни, "Бързи и яростни 6" се превърна в най-касовата 2D премиера у нас за ...

Продукцията бележи успехи и на световната сцена, където постави рекорд в историята на Universal, превръщайки се в първото заглавие, генерирало 500 млн. щатски долара в толкова кратък срок. Лентата отвори на първо място и задържа лидерската си позиция две поредни седмици на всички 60 пазара, където беше представена.

***

В това скоростно изживяване всяка следваща сцена е по-опасна и зрелищна от предишната, а случващото се е на границата между реалността и немислимото. Надпреварата вече не е само на пътя – в някои от каскадите автомобилите буквално летят след динамични превъртания, а в част от сцените се включват самолети и въртолети.

Люк Евънс за ролята си в "Бързи и яростни 6"

Люк Евънс, наложил се театрален актьор от лондонския Уест Енд, е сравнително отскоро в игралното кино и през последните няколко години ...

Торето (Вин Дизел) е изправен пред ново предизвикателство, в което ще се наложи да заложи на карта всичко, което има, с една единствена цел – да събере семейството на „Бързи и яростни“. След като обирът в Рио осигурява на хората му сто милиона долара, всички се пръскат по различните краища на земното кълбо. Уморени от живота си на бегълци, обаче, те са готови да се включат отново в играта и да се завърнат у дома.

Междувременно Хобс (Дуейн „Скалата“ Джонсън) е по петите на мащабна организация, която извършва нелегални операции в Европа. Начело на висококвалифицирания екип е бившият военен от специалните части Оуен Шоу (Люк Еванс), а негова дясна ръка е не друг, а любимата на Торето Лети (Мишел Родригез), която всички смятат за мъртва. Единственият начин да бъде спряна криминалната групировка е престъпниците да бъдат надиграни на улично ниво, така че Хобс моли Дом да събере елитния си екип в Лондон. Заплащането? Изчистване на досиетата им, така че да могат да се завърнат отново у дома.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com