Дж. Мартин бил отстранен от "Игра на тронове" още в пети сезон

8571
Дж. Мартин бил отстранен от "Игра на тронове" още в пети сезон
Снимка: getty

Джордж Р. Р. Мартин, авторът на сагата "Песен за огън и лед", призна, че е бил "отстранен" при заснемането на последните четири сезона на сериала. "В сезон 5 и 6, и със сигурност 7 и 8, аз бях встрани от събитията", коментира авторът на поредицата пред в. New York Times. 

Това е грешка, която шоурънърът на предисторията "Домът на дракона" Райън Кондал не е повторил, пише изданието. Сериалът, който тръгва по HBO на 21 август, има за основа романа на Мартин от 2018 г. "Огън и кръв". "Когато Кондал започна работа върху "Домът на дракона", той се опираше на експертните познания на Мартин - точно обратното на това, което се е случило в последните сезони на "Игра на тронове", продължава NY Times. И припомня, че в първите сезони писателят пише и чете сценариите, участва в консултациите по избора на актьори и посещава снимачните площадки. С времето, обаче, докато той се задълбочава върху дълго отлагания следващ роман от поредицата "Ветровете на зимата", той постепенно бива изолиран от шоуто.

Планират продължение на „Игра на тронове“, посветено на Джон Сноу

Американската стрийминг услуга HBO планира да пусне продължение на телевизионния сериал "Игра на тронове", което ще бъде изцяло посвете...

В интервюто писателят казва още, че не знае защо шоурънърите на "Игра на тронове" Дан Уайс и Дейвид Бениоф са взели това решение: "Трябва да питате тях". Вероятно една от причините е, че Дж. Р. Р. Мартин не е бил съгласен с тяхното решение да съкратят сериала. Той си е представял "Игра на тронове" в десет сезона. Миналата година агентът на писателя, Питър Хаас, разкри, че авторът е летял до Ню Йорк за среща с директора на HBO Ричард Плеплър, за да го убеди да удължи поредицата. Преди финалния сезон Мартин написа в блога си: "Бих искал да имаме още няколко сезона... Но разбирам. Сигурен съм, че някои от актьорите са имали договори за седем или осем години и сега искат да продължат, да поемат нови роли. Така е честно. Не съм ядосан или нещо подобно, само малко меланхоличен."

Последният, осми сезон на "Игра на тронове" и особено финалната развръзка доведе до огромно разочарование многобройните фенове на света на Вестерос. Несъмнено обаче сериалът на HBO бе революция в телевизията. Той коренно промени бюджетите, естетиката, както и начина, по който феновете гледат на тв сериалите.

"Домът на дракона" може да се възприеме както като предистория, така и като продължение на "Игра на тронове", споделят първите му зрители. Заради пандемията снимките на сериала се проточиха 11 месеца. Премиерата му в България е на 21 август, като ще се излъчва по един епизод седмично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Човекът - глас Краси Аврамов жертва на нигерийци

БФС освободи Виктория от "Ергенът"?

Емануела с нова промяна на сцената на Dancing Stars (СНИМКИ)

Нови разкрития в "Ергенът": Валерия шокира Алек с историята си (СНИМКИ)

Изключиха поредния участник от Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Доналд Съдърланд издава мемоари

"За мен това е шок": Едно момиче си тръгна от "Ергенът" неочаквано (СНИМКА)

Дървената плоскост, спасила живота на Роуз от "Титаник", бе продадена за немислима сума

Крие ли голяма тайна Васка от "Ергенът"?

Леонардо ди Каприо се е сгодил? (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com