Джордж Клуни с образователен проект за разнообразието в киното

2406
Джордж Клуни с образователен проект за разнообразието в киното
Снимка: Getty Images/Guliver

Джордж Клуни и други холивудски звезди обявиха вчера, 21 юни, началото на образователна програма за млади ученици в неравностойно положение в Лос Анджелис. Целта е да се внесе повече разнообразие в света на киното.

Красив, добър, изискан, остарява красиво. По принцип така се говори за вино, но в случая това описание пасва точно на Джордж Клуни! 60-годишният актьор, продуцент, режисьор и сценарист със сигурност заслужава всички тези епитети. Сред тях, обаче, със сигурност липсва едно от най-важните - ангажиран. А за Джордж Клуни това не е празна дума. И този понеделник съпругът на Амал отново го доказа. Заедно с Ева Лонгория (Отчаяни съпруги) и Дон Чийдъл (Отмъстителите) той е в основата на образователен проект, който ще започне през септември 2022 г. и ще бъде насочен към ученици на възраст от 14 до 16 години, обучаващи се в гимназия в центъра на Лос Анджелис.

Накратко, става въпрос за програма за равни възможности, предназначена за млади хора в неравностойно положение и от малцинствата. Идеята е тя да обхване и други държавни училища в града и има за цел да повиши осведомеността за филмовата индустрия.

Този ангажимент отговаря на липсата за разнообразие в Холивуд, както пред, така и зад камерата. По този въпрос имаше критики, особено чрез кампанията #OscarsSoWhite, стартирала през 2015 г., осъждаща факта, че при избора за награждаване с Оскар преобладават белите артисти. Джордж Клуни по това време вече беше начело на движението.

Джордж Клуни се оттегля от киното заради децата?

Джордж Клуни е решил да намали до минимум ролите си и постепенно да се оттегли от филмовата индустрия, пишат чуждестранни медии, съобща...

"Поглеждайки 10 години назад, Академията вършеше по-добра работа. Помислете колко бяха номинациите за афро-американци. Също така не мисля, че проблемът е кой избира, а по-скоро трябва да се попита, колко възможности са били предоставени на малцинствата във филмите, особено в качествените”, беше споделил актьорът пред „Variety” през 2016 г. Пет години по-късно нищо не се е променило, така че Клуни реши да предприеме конкретни действия.

Училищният район в Лос Анджелис -, вторият по големина в страната, има близо 650 000 ученици, предимно от домакинства с ниски доходи и често от афро-американски или испаноговорящи семейства.

"Целта ни е да отразяваме по-добре разнообразието на нашата страна. Това означава да започнем отрано", каза Джордж Клуни в изявление, с което обяви създаването на институцията, която ще осъществява този проект - училище Roybal за филмово и телевизионно производство.

"Това означава създаване на програми в гимназията за обучение на младите хора за камерата, монтажа, визуалните ефекти, звука и всички възможности за кариера, които тази индустрия може да предложи", каза актьорът. Програмата, на която той е спонсор, ще предлага и "стажове, които ще доведат до печеливша кариера", настоя той. При Клуни участието е реално!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Палавите прякори, с които Кейт Мидълтън и принц Уилям се наричат

От Кухнята на Ада в "Капките": Шеф Ангелов с нова изява (ВИДЕО)

Фенове на Тейлър Суифт "изгоряха" с над 1 млн. евро заради измама с билети

Българин стана любимец в сръбско музикално шоу (СНИМКА+ВИДЕО)

Меган Маркъл щурмува световния пазар с... конфитюр! (СНИМКА)

Участници в Dancing Stars се обясниха в любов (СНИМКИ)

Натали Трифонова остава без гадже заради Dancing Stars

Изненада: Гала и дъщеря ѝ ще водят ново предаване (ВИДЕО)

Нови скандални разкрития предстоят в "Ергенът" (СНИМКИ)

Ваня Червенкова със смразяващо признание

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com