ФБР разпита Леонардо ди Каприо заради афера с милиони

10695
ФБР разпита Леонардо ди Каприо заради афера с милиони
Снимка: Getty Images

Агенти на ФБР разпитаха Леонардо ди Каприо и Ким Кардашян в измама за милиони долари, включваща рапъра Прас от хип-хоп групата The Fugees и бизнесмена Джо Лоу. Последният е обвинен в организирането на присвояване на милиарди долари от малайзийския държавен фонд 1MDB. Служителите на реда са провели разговор с актьора още през 2018 г., но подробностите са известни едва сега, пише "Bloomberg".

Позовавайки се на документи на разузнаването, изданието съобщава, че ФБР се интересувало много от филантропската дейност на Ди Каприо, неговата продуцентска компания Appian Way и близкото приятелство с Лоу. Ди Каприо каза, че се е запознал с Лоу в нощен клуб през 2010 г. Оттогава предприемачът, когото Леонардо нарича "Моцарт на бизнеса", многократно е правил скъпи подаръци на актьора, организирал е партита с него по целия свят, а също така е финансирал филма му от 2013 г. "Вълкът от Уолстрийт". Освен това, според изданието, част от парите, отпуснати за филма, са придобити незаконно.

ФБР с още претърсвания за класифицирани документи на Байдън

Федералното бюро за разследване (ФБР) е извършило две претърсвания в университета в Делауеър в рамките на разследване на работата на пр...

Ди Каприо, говорейки с агенти, изрази убеждението си, че Лоу е бил проверен от мениджърите си, преди да работи с него по филма. В същото време той не се поинтересувал за резултатите от проверката. Washington Post по-рано писа за приятелството на Лоу с Ди Каприо. Тогава стана известно, че веднъж бизнесмен подарил на актьора картина на Пабло Пикасо на стойност 3,2 милиона долара, но по-късно властите конфискуваха тази картина от Ди Каприо, тъй като тя също била закупена с пари, получени незаконно. Bloomberg пише, че по време на разпита на ФБР паметта на Ди Каприо започнала да "отказва", когато агенти започнали да му показват различни писма, изпратени по електронната поща. И така, актьорът не могъл да си спомни дали е обсъждал една от своите компании с Лоу, въпреки че в кореспонденцията той нарече бизнесмена свой приятел и ръководител на тази компания. След като разгледа друго писмо, той каза, че съдържанието му "не прилича на това, което той би могъл да напише" и предложи, че просто е "копнал" готов текст отнякъде и го качил в пощата си.

Ким Кардашян беше интервюирана от ФБР през 2019 г. Телевизионната звезда сподели на агенти, че се е запознала с Лоу в Лас Вегас. Бизнесменът й правил скъпи подаръци. Например, той плати фойерверки на стойност 100 000 долара за сватбата й с баскетболиста Крис Хъмфрис. По-късно той предложи да подари на нея и Кание Уест картина на Жан-Мишел Баскиа, а веднъж в казино й даде жетони за хазарт. След като спечели 350 000 долара, Ким дори искаше да върне "дълга", но Лоу отказа и в резултат на това Кардашянците раздадоха печалбите в малки банкноти, сгънати в торба за боклук.

През 2019 г. Прас и Лоу бяха обвинени от Министерството на правосъдието на САЩ във федерален заговор и пране на пари. По-специално, те твърди, че са дарили незаконно повече от 21 милиона долара за предизборната кампания на бившия президент на САЩ Барак Обама през 2012 г. Те също така са заподозрени в организиране на кампания за убеждаване на администрацията на Доналд Тръмп да спре разследването на кражбата на пари от 1MDB. И двамата заподозрени отричат обвиненията.

ФБР влезе в дома на Джо Байдън в Делауеър

ФБР претърсва дома на американския президент Джо Байдън в Рехобът Бийч, щата Делауеър, тази сряда. Причината - започва по същество разс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com