Kesi Dryden, Rudimental: Музиката ни е микс от любов и позитивно послание

51123
Снимки:

„Waiting All Night“ беше едно от най-слушаните парчета през лято 2013. Именно  тази песен и невероятният клип към нея направиха една от най-бързо набиращите популярност английски формации, Rudimental известна и у нас. Зад това име стоят Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor и DJ Locksmith.

Те идват в България на 14 декември в зала “Христо Ботев” заедно с тромпетистa Mark Crown. Те ще взривят българските си фенове с неповторим DJ set, с който ще представят дебютния си албум „Home”.

Kesi Dryden даде специално интервю за actualno.com броени дни преди концерта на формацията.

Как точно се събрахте заедно като група?

Ние тримата с Пиърс и DJ Locksmith се познаваме още от деца и всеки от нас се занимаваше с музика индивидуално. По-късно се срещнахме с Амир в неговото студио. С времето започнахме да споделяме идеите си помежду си. След споделянето дойде и нормалното развитие – да работим заедно. След първото ни парче "Feel The Love" с John Newman пожънахме голям успех.

Rudimental лично избраха българския DJ съпорт

Piers Agget и DJ Locksmith от RUDIMENTAL лично избраха три актуални имена от българската клубна сцена, които да подкрепят участието им ...

Rudimental е интересно име, как се спряхте на него?

Всъщност аз съм виновникът за името. Когато бях малък свирех на пиано. Един от учебниците ми се казваше The Book of Rudiments – основно ставаше въпрос за ритъма на музиката. Rudiment обаче не звучеше добре като име за група от 4-ма човека и така решихме да е Rudimental.

В България нашумяхте с песента „Waiting All Night“. Клипът наистина е много силен и знаем, че е вдъхновен от истинската история на състезателя Kurt Yaeger, който губи единия си крак (от коляното надолу) при тежък инцидент. Самият той участва във видеото, как се съгласи?

Заснехме клипа по време на параолимпийските игри (спортно събитие за атлети с двигателни, сетивни и интелектуални увреждания, бел.ред.) в Англия. Тогава чухме неговата невероятна история. Много държахме да я покажем, а той се съгласи, защото обещахме да я пресъздадем вярно и просто като една лична история, която може да вдъхнови много хора. За него заснемането на клипа беше тежко, защото трябваше да си спомни колко зле се е чувствал преди. За приятелите му, които участваха във видеото също не беше никак лесно.

Във всеки един ваш клип показвате нещо много специално, държите на историите. Кое е основното нещо, в което вярвате и искате да предадете на феновете си?

Rudimental пристигат в България преди Коледа

На 14-ти декември, една от най-бързо набиращите популярност английски формации RUDIMENTAL, ще пристигне за първото си шоу в България. ...

Наистина вярваме в позитивното и в това, че човешката сила няма граници, че човек може да превъзмогне нещастието и да бъде такъв, какъвто иска. Примерно в песента „Free” се разказва за малко момче, което е малтретирано, но той надмогва този проблем и прави нещо наистина красиво. Това е една страхотна история. Искаме да покажем, че не е нужно да ходиш само по купони като другите, но и да се опиташ да бъдеш различен. Музиката ни винаги е микс от любов и позитивно послание.

Как избирате кой певец да поканите за вокалист, вие работите с доста хора?

Ние сме музиканти и свирим на инструменти, а за всяко определено парче намираме възможно най-добрият глас. Всеки път е различно. John Newman примерно срещнахме в един бар, хареса ни много. За песента “Free” нямаше как да се получи по-добре с друг човек, а не с Emeli Sandé.

Какво бихте променили в света или хората?

Хората трябва да изразяват и споделят любовта си по-смело. Идеята на Rudimental е всички култури да се смесят в една и да има повече мир по света.

DMX обяви в Twitter за новата си дата в България

Дата 13-ти декември все още е далече, но подготовката за концерта върви с пълна сила. В новия график на отложеното турне България се я...

Как решихте да посетите България, вълнувате ли се?

Много се вълнуваме и сме много любопитни. Били сме на много места и винаги обичаме да се запознаваме с нови лица и култури. Нямаме търпение.

Как ще поздравите българските си фенове?

Надяваме се да ви видим скоро, защото за нас ще бъде голямо удоволствие да свирим пред вас. Ще си направим едно голямо и страхотно шоу. Просто елате!

Интервюиращ: Виктория Пенева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com