Любимите изпълнители на кралските особи

6662
Любимите изпълнители на кралските особи
Плеяда от звезди ще участват в концерта пред Бъкингамския дворец на 4 юни

Плеяда от звезди ще участват в концерта пред Бъкингамския дворец на 4 юни - един от кулминационните моменти в честванията на Диамантения юбилей от възкачването на британската кралица Елизабет Втора на престола. Дали някои от тях обаче са в списъка с любими изпълнители на членовете на кралската фамилия? Отговор на този въпрос търси в. "Дейли телеграф".

Принц Уилям - Кание Уест

През януари 2010 г. принц Уилям разкри в разговор с австралийския премиер Кевин Ръд какви песни са заредени в iPod-а му. Тогава стана ясно, че по-големият син на британския престолонаследник принц Чарлз е почитател на Кание Уест и "Линкин парк". Кейт Мидълтън - АББА. Херцогинята на Кембридж Катрин поиска на приема след сватбата й с принц Уилям през 2011 г. да звучат класики на хитовата шведска група, сред които "Dancing Queen".

Принц Чарлз - Ленард Коен

Интелектуалният музикален вкус на британския престолонаследник принц Чарлз не е тайна за никого - знае се, че той обожава Бах и композитора на "Ерусалим" и химни като "I Was Glad" Хюбърт Пери. В телевизионно интервю преди време принц Чарлз обаче разкри, че намира за чудесен Ленард Коен, който през 1998 г. участва в концерт за благотворителната организация на престолонаследника. Принц Чарлз е почитател и на "Трий Дигрийс", с които е танцувал на сцената в ергенските си години.

Принц Хари - Скрийм Оливър

"Скрийм" Джоунс е дъбстеп продуцент от Кройдън, с когото принц Хари се запознава на благотворителна проява в Бъкингамския дворец. Дебютният албум "Skream!" на Скрийм излезе на музикалния пазар през 2006 г. Неговият създател твърди, че предпочита термина "британски бас" пред "дъбстеп".

Кралицата майка - Уилф Картър

Удивително-ексцентричната колекция, която починалата през 2002 г. кралица майка е пазила в замъка Мей, включва записи на канадския кънтри певец Уилф Картър, известен с високочестотния си фалцет. Майката на кралица Елизабет Втора била запленена и от стила ска при посещението си на Карибите през 60-те години на миналия век.

Принцеса Маргарет - "Бийтълс"

По-малката сестра на кралица Елизабет Втора е имала особена слабост към "Бийтълс", с които се запознава през 1963 г. Принцеса Маргарет, починала месец преди майка си през 2002 г., е харесвала също и джаз, и навремето е посещавала клуба на Рони Скот в Сохо.

Принцеса Даяна - "Дюран Дюран"

Принцеса Даяна нееднократно е заявявала, че е почитател на "Дюран Дюран", но е имала особена слабост и към Брайън Адамс. Сред любимите изпълнители на трагично загиналата през 1997 г. Лейди Ди са били също Майкъл Джексън, "Дайър стрейтс", Тина Търнър и Крис де Бърг. Веднъж принцеса Даяна се впуска във вихъра на танца с Дейвид Бауи на концерт на джаз певеца Джордж Мели.

Кралица Елизабет Втора - Лейди Гага

Кралицата на Великобритания не се слави като голям почитател на музиката, с изключение на Бах. На лицето й обаче се появява усмивка при срещата й с Лейди Гага през 2009 г. в Блекпул. През годините Елизабет Втора е присъствала на много концерти, сред които на Шърли Беси и Енгълбърт Хъмпърдинг. Говори се също, че музиката на биг бендовете също допада на нейно величество.

Крал Джордж Пети - Луис Армстронг

Крал Джордж Пети е бил голям почитател на джаза. Музиканти от Ню Орлиънс за първи път свирят в Бъкингамския дворец през 1919 г. Изпълнители на джаз след това гостуват още няколко пъти в официалната лондонска резиденция на британските монарси по негова покана. Сред любимците на крал Джордж Пети са Луис Армстронг и Сидни Беше.

Херцогът на Единбург - антифен на Том Джоунс

Известният с гафовете си херцог на Единбург Филип е запитал Том Джоунс след концерт през 1969 г. "С речни камъчета ли си правите гаргара?" По-късно съпругът на кралица Елизабет Втора е добавил: "Много ми е трудно да си представя как някой е станал толкова известен с песни, които аз намирам за отвратителни".  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес