X
 
 

Люк Бесон призна сексуални отношения с актриса, обвиняваща го в изнасилване

2423 0
Люк Бесон призна сексуални отношения с актриса, обвиняваща го в изнасилване
Снимка: Getty Images/Guliver
Френският режисьор Люк Бесон отрече да е изнасилвал или дрогирал млада актриса - за първи път създателят на "Петият елемент" говори публично за секс обвиненията срещу него, пише БГНЕС.

Съдия възобнови разследването за изнасилване срещу филмовия магнат в края на миналата седмица, осем месеца след като прокуратурата в Париж прекрати дело, заведено от холандско-белгийската актриса Санд Ван Рой, която твърди, че Бесон многократно я е изнасилвал за период от две години. Тя е една от девет жени, които заявиха, че са били жертви на сексуални атаки и тормоз от мощния режисьор и продуцент.

Спряха делото срещу Люк Бесон за изнасилване

Парижки съд прекрати съдебното дело за предполагаемото изнасилване на белгийско-холандската актриса Санда Ван Рой от сценариста, режись...

28-годишната Ван Рой има второстепенни роли в "Такси 5" и "Валериан и градът на хиляда планети".

Бесон призна, че е имал връзка с Ван Рой, но отхвърли нейните твърдения като "фантасмагории". "Този случай е лъжа от А до Я. Не съм изнасилвал тази жена. Никога в живота си не съм изнасилвал жена", каза той пред BFMTV.

"Никога не съм вдигал ръка на жена, никога не съм заплашвал жена ... Никога не съм дрогирал тази жена, както беше казано. Това е лъжа", каза той в откъси от интервюто, което ще бъде излъчено изцяло днес от френската телевизия.

Създателят на хитове като "Никита", чиито правни проблеми съвпаднаха с провалите му в боксофисите, също отрече някога да е тормозил жени.

Още пет жени обвиниха Люк Бесон в сексуален тормоз

Френското правосъдие получи нови свидетелства относно сексуалните посегателства на режисьора Люк Бесон спрямо негови сътруднички и позн...

Все пак 60-годишният Бесон каза, че е имал връзка с Ван Рой и е направил "някои грешки". "Предадох жена си и децата си. Това не се случи само веднъж, а няколко пъти през нашите 20 години брак", добави той.

Ван Рой за първи път отиде в полицията през май 2018 г., след като прекарала нощта с Бесон в луксозен парижки хотел. Два месеца по-късно тя каза, че е била изнасилвана четири пъти през двете години, когато е била в „професионални отношения“ с режисьора. Тя каза и, че се е страхувала за кариерата си, ако се оплаче.

Полицията разпита Бесон относно обвиненията през октомври 2018 година.

По-късно друга актриса каза на прокурорите, че трябвало да избяга на "лазейки на колене и ръце" от прослушване в парижкия офис на Бесон през 2002 година. Източник, близък до новото разследване, заяви, че в Париж все още се водят предварителни разследвания по други обвинения срещу режисьора.

Официални тестове засега оневиняват Люк Бесон по обвинение в изнасилване

Направените токсикологични тестове на 27-годишната актриса Санда Ван Рой, която обвини може би най-известния френски режисьор Люк Бесон...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално