Мария Бакалова и наградите "Оскар" - кой какво спечели

12978
Мария Бакалова и наградите "Оскар" - кой какво спечели
Снимка: Getty Images/Guliver

Българката Мария Бакалова не успя да спечели статуетката за най-добра актриса в поддържаща роля от наградите "Оскар". Победителката в тази категория е Юн Юн-Джун за участието си във филма „Минари”, информира БГНЕС. Джун победи Бакалова и на друго състезание - БАФТА.

Южнокорейската актриса почти се свлече на колене, след като беше обявено името ѝ - от Брад Пит. "Г-н Пит, най-накрая ми е приятно да се запознаем", каза тя, предизвиквайки смях сред аудиторията. И добави: „Как мога да победя Глен Клоуз?“ Юн Ю-Джун, която играе нечестиво любезната баба в сърцераздирателната история за южнокорейско семейство, преместило се да живее в Америка, заяви, че актьорите наистина са се почувствали сякаш са едно семейство, докато са снимали филма.

“Вог” нареди Мария Бакалова до Рене Зелуегър

Мария Бакалова не спечели БАФТА в категорията за поддържаща женска роля, но не остана незабелязана на церемонията по награждаване. Този...

Хлои Чжао взе „Оскар” за най-добър режисьор. Големият победител от миналата година, режисьорът на „Паразит” Бонг Джун-хо, представи победителя чрез включване от театър в Сеул.

Даниел Калуя печели „Оскар” за най-добра поддържаща мъжка роля. По-рано на червения килим той сподели пред журналисти подробности за своя герой в „Юда и черният месия”. Актьорът играе Фред Хамптън - водач на клана на „Черните пантери” в Илинойс в края на 60-те години. „Всичко, което знаете за него е как беше убит“, каза актьорът, роден в Лондон. "Не знаете как е живял, за какво е милеел, какво е обичал. Нищо не се знае за това, какъв човек е бил. То е като да придадеш човешки облик на герой”, каза Калуя преди церемонията.

Актрисата Глен Клоуз, която също като Мария Бакалова загуби в номинацията за най-добра поддържаща актриса от южнокорейката Юн Ю-Джун, остана без награда за осми път. Това се е случвало само веднъж досега в историята на наградите „Оскар”. Преди това, подобен антирекорд – осем номинации без награда, беше поставен само от един актьор - Питър О'Тул, известен най-вече с ролята на Лорънс Арабски в едноименния филм. Той така и не получи „Оскар”. Клоуз беше номинирана този път за ролята й на бабата на главния герой във филма на протагониста в "Елегия Хилбили", която дава наставнически съвети за живота на внука си как да живее.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ:

Мария Бакалова не успя да спечели награда на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство

Номинираната за поддържаща роля във филма "Борат 2" Мария Бакалова не успя да се пребори за британските кинонагради БАФТА, предаде Dari...

"Земя на номади" спечели "Оскар" за най-добър филм. Хлои Чжао спечели наградата за най- добър режисьор. Франсис Макдорманд спечели номинацията за най-добра актриса, след блестящо изпълнение в "Земя на номади". Филмът на родения в Пекин режисьор Клои Чжао се състезаваше в тази така оспорвана категория с "Манк""Момиче с потенциал", "Юда и черният месия", "Без звуци в живота", "Минари", "Бащата" и "Процесът срещу Чикаго 7". А Макдорманд победи категорията за най-добра главна женска роля Вайола Дейвис за "Ма Рейни: Майката на блуса", Андра Дей за "Съединени американски щати срещу Били Холидей", Ванеса Кърби за "Да намериш отново себе си" и Кери Мълиган за "Момиче с потенциал". 

Най-добра главна мъжка роля изигра вечният Антъни Хопкинс. Сър Хопкинс взе статуетката за изпълнението си в "Бащата". Той се пребори за статуетката с номинираните в тази категория Риз Ахмед за "Без звуци в живота", Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", Гари Олдман за "Манк" и Стивън Юн за "Минари".

Емералд Фенъл спечели "Оскар" за най-добър оригинален сценарий. Номинацията за най-добър адаптиран сценарий бе спечелена от „Бащата“ на Флориан Зелер. Филмът "Монк" на Дейвид Финчър бе отличен с "Оскар" за най-добра операторска работа и работата на арт директор. Датският филм „Един повече“ на Томас Уинтенберг бе признат за най-добрия чуждестранен игрален фил. Най-добър поддържащ актьор беше Даниел Калууя, който играе във филма "Юда и черният месия". Композицията "Fight for you" от този филм беше призната за най -добрата оригинална песен .

"Черното дъно" на Джордж Улф "Ма Рейни" получи награди за най-добър грим, прическа и костюми. Наградата за най-добри визуални ефекти получи "Аргументът" на Кристофър Нолан. В категорията "Най-добър анимационен филм" спечели "Душа" от Питър Доктер и Кемп Паурса. Той получи и златна статуетка за най-добра музика. Лентата "Двама далечни непознати" спечели в номинацията "Най-добър късометражен филм". А "Моят учител октопод" беше отличен с наградата за най-добър документален игрален филм.

Мария Бакалова след поредното признание: Вашата подкрепа ме трогва повече от всичко

Мария Бакалова с ново признание - този път с български адрес. Младата актриса получи почетен "Аскеер" - за ролята ѝ на посланик на бълг...

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ - ТУК: Мария Бакалова след поредното признание: Вашата подкрепа ме трогва повече от всичко

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Абсолютен прецедент: Майсторите в "Бригада Нов дом" отказват да ремонтират къща

Гонзо е на ход: Виктория от "Ергенът" официално ще съди БФС

Сбогом, Цър-пър: Алек не даде роза на Виктория и разочарова зрителите

Жена, изпратила 8000 картички на Хари Стайлс, влезе в затвора

Рут Колева се оплака, че няма апартамент

60-годишен зарязал Маги от "Ергенът" заради по-млада

Цветелина Грахич кълне Слави Трионов: Боже, благодаря ти, че се отървах от тая помия! (СНИМКА)

Защо дъщерята на Том Круз не иска да го вижда?

Бившата на Рачков на луксозен меден месец (СНИМКА)

Драгана Миркович с разтърсващо признание за здравословното си състояние

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com