Моника Йосифова за Станишев: Той е добър и чувствителен човек

76992
Моника Йосифова за Станишев: Той е добър и чувствителен човек
Снимка: БГНЕС

Съпругата на Сергей Станишев - Моника Йосифова се пошегува в студиото на „На кафе", че чувства семейството си като голямо италианско семейство. Тя беше в студиото с четирите си деца - Моника и Венцислав от първия й брак и Дария и Георги от Сергей Станишев.

„Родителите ми бяха нормални хора. Не са ме възпитавали да бъда амбициозна, черта на характера ми е. Всички спортове, които играех бяха част от училище. Бях висока и ми се отдаваха", каза Моника.

Тя има три висши образования. Жена й помага да гледа децата.

14-годишната й дъщеря Моника сподели, че обича да пее и да свири на цигулка, а синът й Венци, който е на 13, харесва математиката, спортовете и да свири на китара. На въпрос дали майка им е строга, те споделиха че е.

„Дария сега е на 2 и е най-опърничава и своенравна от четирите деца. Венци беше винаги усмихнат и много чаровен като малък. За Дария трябва да полагам много усилия. Георги (който е на 4 месеца, б.а.) е спокоен. Винаги съм си мечтала да имам дебело бебе и той е такова. Другите бяха мънички, но бързо наваксаха", каза Станишева.

„Дария прилича в очите на мен, а в устата изцяло на баща си", каза Станишева.

Станишев стана баща за втори път

Съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев – Моника Йосифова, го е дарила със син. Това в второто дете на двойкатастана татко за...

Тя разказа за отношенията си с бившия си съпруг - банкерът Венцислав Йосифов.

„Ние сме като едно голямо италианско семейство. И бившият ми мъж има две деца от друга жена. С него се запознах, когато бях репортер в „24 часа". Общувахме по работа и лека по лека започнаха да се развиват отношения и като се прибрах от една ваканция той ми каза: „Виж какво има едно правило - далеч от очите, далеч от сърцето" и аз бързо реших, че искам да сме заедно. И двамата вложихме много от себе си. Раждането на Моника беше изключително щастлив момент. Изживяхме много трудни моменти, но се подкрепяхме. Бяхме много силен отбор. След проблемите започнахме да се отдалечаваме един от друг. В един момент и двамата стигнахме до решението да се разделим. Обичаме се вече като хора, а не като мъж и жена", каза тя.

Моника и Венци споделиха, че като малки са усещали, че между родителите им има по-скоро приятелство, отколкото любов. Майка им добави, че са се опитали да го направят максимално безболезнено за тях.

„Оказва се, че Дария и Георги са леля и чичо на децата на неговите деца, което ни стана доста смешно", добави Моника.

„Със Сергей се познаваме от 2006 година. За мен беше огромна чест да бъда избрана за кампанията на президента Първанов. Сергей като лидер на БСП беше много ангажиран. Всичко беше професионално, по никакъв начин не съм допускала нещо да се случи. Нашите отношения се зародиха в аспекта, в който са сега чак след 2009 година. Тогава бях с Венци и не го забелязвах. Отнасях се критично към него и смятах, че можеше да работи по-добре", каза Моника.

Сергей Станишев се венча за Моника Йосифова

Лидерът на БСП Сергей Станишев и Моника Йосифова се венчаха тази неделя (19 май), съобщи „Дневник”. Щастливата двойка чака...

„Сергей е много затворен човек. Истината е, че е добър и чувствителен. Това че до такава степен се е обградил с бариери в един момент човек не може да усети емоцията в него. Тогава не ми е бил даже интересен, той се държеше служебно и сухо. 2009 г. той изживя истинска вътрешна драма. В този момент той разкри себе си в лични разговори и много ми хареса човекът, който видях. Той ме допусна до себе си и го видях по друг начин, което ме изненада. Той е спокоен, аз съм емоционална и сприхава и ми действа положително", добави тя.

„Ако нещата вкъщи не бяха почнали да се разклащат щях да намеря сили да се възпра, но просто така се случиха нещата. Не знам дали е очаквал, че ще се омъжим и ще имам деца. Той семейство не е имал и се чудех как ще приеме децата ми и как ще можем да постигнем хармония", каза Станишева.

„Раждането на Дария беше за Сергей едно от големите събития в живота му. Той присъстваше на раждането, въпреки моето желание. За него това беше голямо преживяване. Мисля, че е много добър баща. Четеше всякакви книжки за бащинството. Когато разбра, че ще има момиче беше много доволен. Когато разбра, че второто ни дете ще е момче като че ли леко се разочарова. При неговото раждане беше доста по-сложно. Тоновете на бебето започнаха да се губят, но лекарите бяха много решителни. Георги се роди със секцио.", каза тя.

„Много романтично беше предложението за брак. Той знаеше, че аз не съм готова, имах усещането, че бракът успокоява мъжете и не исках да давам това спокойствие. Видях, че това е излишно притеснение. За него беше важно, нещата сега са по-добре", каза Моника.

„Когато чувам каква „помия" се излива върху мен ми става адски неприятно. Няма смисъл да се отговаря на такива хора. Наясно съм, че се опитвад да уязвят Сергей. По случаите, за които се говори за мен съм давала много ясни обяснения. Аз съм показала всичко, което съм правила. Аз показах в комисията „Хохегер" стотици положителни статии за България. През цялото време имаше материали, че България е едно гето. Аз не съм си и представяла, че ще трябва да се оправдавам за нещо, което считам за добра работа за страната. Смятам, че е много грозно. Всякакви опоненти на Сергей използват този случай. Решила съм, че вече ще си търся правата по съдебен ред при бъдещи коментари защото всички граници бяха минати", каза Моника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com