Нети: Протестите са пътят към мира

29783
Нети: Протестите са пътят към мира

Екип на ELLE България със съдействието на Културно-информационния център към Турското посолство у нас получи разрешение от властите в Турция да снима на площад „Таксим“ и в парка „Гези“ в Истанбул, въпреки чувствителността на управляващите в страната към събитията от лятото. В горещите дни „Таксим“ беше и най-горещата точка на Балканите след сблъсъци на граждани с турската полиция, започнали първоначално като протест срещу застрояването на парка.

Българското издание на ELLE направи ексклузивните кадри с актрисата, певица и модел Нети, която влезе символично в ролята на бялата орхидея, считана за символ на мира. Защо красивата съпруга на Дони смята, че протестите са пътят към мира, наистина ли е толкова забавно с нея в Истанбул, какво мисли за бежанците, на какво я учи будизмът и кой е урокът, запомнила от баща си, на който иска да научи дъщеря си Лилия – това ще разберете от страниците на новия брой на ELLE.

Първата фотосесия на Рут Колева и Любо

Певицата Рут Колева и мъжът на сърцето й – Любо, с когото се срещнаха в телевизионното риалити „Къртицата“, за пръв п...


Очакват ви и разтърсващи разкази на две сирийски жени – християнка и мюсюлманка, които идват от „столицата на революцията“ Хомс. 23-годишната Фатима, майка на две деца, си тръгва от родния град със спомените за бомбата, която разрушава апартамента им и едва не погубва 3-месечната й дъщеричка. 19-годишната Линда пък е в първите редици на мирните отначало протести в Хомс, но след идването на войската в града е принудена да спре да ходи на училище, да се моли за съучениците и приятелите си, които изчезват безследно, да живее два месеца с майка си в банята, защото само тя е останала с четири стени от семейната им къща... И въпреки че ужасът от смъртта е още в очите им, Линда и Фатима не са загубили надежда, че един ден ще се върнат в Сирия. Още за тях четете в новия ELLE.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com