Обявиха официално Лейди Гага в София

8293
Обявиха официално Лейди Гага в София
Стартът на Европейското й турне ще бъде на 14 август от 20 ч. на Националния стадион "Васил Левски"

Организаторите от София мюзик ентърпрайсис най-сетне обявиха официално концерта на Лейди Гага у нас.

След като около месец на всички фенове стана ясно, че звездата ще изнесе шоу в София, днес бе потвърдено, че стартът на Европейското турне на Гага ще бъде на 14 август от 20 ч. на Националния стадион "Васил Левски".

София Мюзик Ентерпрайсис благодари на президента на БФС Борислав Михайлов, на националния селекционер Любослав Пенев, както и на ръководството на НСБ за съдействието и разбирането, което проявиха и въпреки трудностите успяха да преместят контролата на националния отбор с Кипър, насрочена един ден след концерта.

Гага ще представи в София уникално шоу, специално създадено за новото й турне. Въпреки факта, че звезда от световна величина в апогея на славата си идва за първи път в България, при това с колосална сцена и огромно техническо оборудване, цените на билетите ще бъдат доста по-ниски от тези за концерта на Мадона. Те ще бъдат обособени на три правостоящи зони пред сцената, върху специално покрития терен и на четири седящи зони в секторите А, Б и В. Всички седящи места ще бъдат с ред и място, за да се избегне възможността за дублажи и надвишаване на съответния капацитет във всяка категория.

Билетите за концерта на Lady Gaga ще бъдат на цени от 70 до 200 лева. Продажбата на билети започва на 27 април от 10 ч.

Петкратната носителка на наградата Grammy тази пролет триумфално се завръща на сцената с The Born This Way Ball. В това съвсем ново шоу Гага представя песните от новия си албум Born This Way. Разбира се, освен тях публиката ще има възможноста да се наслади и на любимите си песни от предишните два The Fame и The Fame Monster. Турнето The Born This Way Ball има феноменален успех в цяла Австралия и Азия, а предстоящите 21 концерта в Европа ще бъдат обявени днес – 10 Април, 2012. За наше щастие, европейската част на турнето ще започне на 14 Август в София, България.

Съпорт на LADY GAGA за Европа ще бъдат Британската рок банда THE DARKNESS, известни с хита си "I Believe In A Thing Called Love", а DJ LADY STARLIGHT, дългогодишен сценичен партньор на LADY GAGA, ще се присъедини като специален гост, включително и за концерта в София.

Последното турне на Лейди Гага – The Monster Ball – плени публиката по целия свят, получавайки възторжени отзиви във всеки град. Вестник Sun го нарече "Най-доброто шоу на живо, което ще видите тази година", а Pollstar Concert Industry Awards го обяви за Шоуто на годината. Lady Gaga е благодарна на своите фенове за огромния си успех и за първи път през 2009-та, по време на турнето The Monster Ball, ги нарича галено "малки чудовища".

"The House of Gaga и аз работихме месеци за създаването на грандиозната сцена за новото турне. Това, което искаме, е да надминем успеха на The Monster Ball", споделя Мама Чудовище (така LADY GAGA шеговито нарича себе си). "THE BORN THIS WAY BALL е електро-метъл-поп опера, приказка за Началото, за генезиса на Kingdom of Fame. Разказва за това как сме се родили и как ще умрем празнувайки."

Гага е един от най-успешните изпълнители на звукозаписния гигант Universal Music a Born This Way Ball ще бъде първото турне на певицата след излизането на албума и Born This Way, (Май 2011), от който са продадени почти 6 милиона копия по целия свят. Албумът излиза непосредствено след спечелилите Grammy предишни албуми The Fame Monster (2009) и The Fame (2008). От The Fame и The Fame Monster са реализирани над 15 милиона копия. Общите продажби на LADY GAGA от албуми и хит сингли надхвърлят 65 милиона копия.

Списание Forbs обявява GAGA за най-влиятелната жена в света за 2011. Тя беше включена в топ 100 на списание Time за най-влиятени личности в света за 2010. С 2.2 милиарда гледания на клиповете и в интернет GAGA е от най-влиятелните артисти в дигиталния свят. Тя има над 49 милиона харесвания на страницата си във Facebook и над 22 милиона последователи в Twitter. LADY GAGA е единствения артист в дигиталната ера, постигнала продажби от 5 милиона копия само с първите си два хита.

Коя е подгряващата група?

THE DARKNESS, Британската рок банда от Лоусофт, Съфолк,– Джъстин Хоукинс (вокали/ китара), Дан Хоукинс (китара/ вокали), Франки Пулен (бас) и Ед Греъм (барабани) – са готови за пълномащабна инвазия с издаването на третия им студиен албум. Още в края на миналато лято песните от все още неозаглавения I Believe In A Thing Called Love и Get Your Hands Off станаха любими на феновете.

LA Weekly пише за тях "...обединени отново, свирят със завърнало се чувство за забавление и правят многоизмерно и завладяващо рок шоу". THE DARKNESS реализираха мечтата на всеки артист и свириха в рекламната пауза на Superbowl. Те са перспективна, свежа рок банда, която е на път да се изстреля в стратосферата през 2012.

DJ LADY STARLIGHT (родена като Колийн Мартин) е рокенрол DJ, моден стилист и го-го танцьорка. През 2007 тя среща бъдещата звезда LADY GAGA и двете имат многобройни участия заедно в нощните клубове на Ню Йорк.

Редактор: Ивайло Кючуков

Концертът на Лейди Гага в Сеул забранен за непълнолетни

Концертът на американската певица Лейди Гага на Олимпийския стадион в Сеул ще може да се посети единствено от тези корейци, които са на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com