Почина Бъд Спенсър

14462
Почина Бъд Спенсър
Снимка: Getty Images/Guliver

Големият италиански актьор Бъд Спенсър почина на 86 години. Новината беше потвърдена от сина му Джузепе, съобщават редица световни медии.

"Баща ми почина в съня си и не страда. Последните му думи бяха "Благодаря ви".

Почина актрисата Надя Тодорова

Тази сутрин в болница в Прага след продължително боледуване на 90 години почина голямата българска актриса Надя Тодорова. Тъжната вест ...

Истинското име на Спенсър е Карло Педерсоли. Той остава в спомените на всички с партньорството си на големия екран с друг италианец - Терънс Хил (Марио Джироти).

Любопитното е, че Спенсър е първият италианец, преплувал 100 метра свободен стил за време под 1 минута. Доста време той активно се състезава, но в крайна сметка се насочва към киното.

Екранното партньорство на Спенсър и Хил започва с "Бог прощава, аз не!" и не е комедия, в каквито предимно участват двамата, а съвсем сериозен спагети-уестърн. С този филм двамата приемат своите псевдоними - от една страна, за да се котират по-добре филмите, а от друга защото Спенсър не иска да използва името, с което вече е добил известност в плувния басейн. Докато Марио Джироти избира Терънс Хил от списък с 20 имена, получен от продуцентите, Спенсър избира комбинация от името на починалия през същата година негов любим американски актьор Спенсър Трейси и любимата му бира "Budweiser".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com