Сестрата на Меган Маркъл я съди за клевета

2248
Сестрата на Меган Маркъл я съди за клевета
Снимка: Getty Images

Отчуждената полусестра на Меган Маркъл пристигна в съда във Флорида в сряда, в опит да провокира съдебен процес по делото си за клевета срещу херцогинята.

58-годишната Саманта Маркъл твърди, че 42-годишната ѝ полусестра я е оклеветила в интервюто ѝ с Опра Уинфри през 2021 г. и в сериала ѝ за Netflix през 2022 г.Саманта, чийто баща Томас се жени за майката на Меган - Дория, след като тя и брат ѝ Томас са родени, твърди, че херцогинята на Съсекс е намекнала, че е "измамница" и "шарлатанка" в интервютата си.

Какво иска полусестрата на Меган

Още: Принц Хари няма социален живот и все повече затъва в сянката на Меган

Снимка: Getty Images

Тя иска обезщетение в размер на над 75 000 долара, като твърди, че забележките на Меган са ѝ причинили загуба на продажбите на книгата ѝ "Дневникът на сестрата на принцеса Пуси" и са ѝ причинили професионални и социални вреди.

Питър Тиктин, адвокатът на Саманта, твърди, че клиентката му - която страда от множествена склероза и използва инвалидна количка - е била тормозена след интервютата на Меган и се е страхувала да излезе от дома си.

Още: Единственото решение, което може да съсипе кариерите на принц Хари и Меган Маркъл

Майкъл Камп, адвокат на Меган, заяви от своя страна, че делото на Саманта е неоснователно и нито едно от изявленията на Меган не е клеветническо.

Повече за делото

Снимка: Getty Images

Още: Безценният съвет на принц Хари към Меган Маркъл преди първата ѝ среща с Елизабет II

Делото бе заведено през март 2022 г. и е прекратено през март тази година. Тогава съдията установи, че Меган просто е изразила "мнение за детството си и за отношенията си със своите полубрат и сестра." 

Сега Саманта се опитва още веднъж да внесе делото в съда във Флорида. Очаква се съдия Шарлийн Ханиуел, която наблюдава делото, да реши дали да пристъпи към съдебен процес през следващите седмици.

Говорейки пред репортери извън съда, Саманта Маркъл заяви, че е "оптимистично настроена" относно перспективите за съдебен процес, пише Fakti.

"Смятам, че истината стои сама за себе си, така че съм оптимист и съм благодарна, че имаме правосъдна система, която ни дава възможност да представим фактите", каза тя пред американското издание The Sun. Тя заяви още, че е наранена от твърденията на Меган, че не са били близки като деца, но заяви пред Fox 13: "Хората се променят, имат планове, други неща влияят на живота им. Това не променя реалността".

Саманта, която често присъства по телевизията и във вестниците, откакто Меган за първи път се появи като приятелка на принц Хари, заяви, че книгата ѝ не е "разобличаваща история". "Всеки, който е чел книгата ми, знае, че тя е по-скоро социологическа книга за социалните етикети". "Заглавието, всъщност, не беше закачка към нея (Меган), а подигравка със социалните етикети, защото преди това медиите я бяха нарекли "принцеса Пуси", каза още Саманта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com