София посреща "Деня на Свети Патрик" по незабравим начин

5285
София посреща "Деня на Свети Патрик" по незабравим начин

На 17 март София се присъедини към големите световни столици, които традиционно отбелязват по впечатляващ начин националния ирландски празник – Деня на свети Патрик. Благодарение на Jameson Irish Whiskey столичани се потопиха в невероятната атмосфера на ирландските традиции. Гвоздеят в програмата за вечерта бе осветяването на Националния Дворец на Културата в зелено. Емблематичната сграда стана поредната забележителност, обагрена в цвета на детелината редом с пирамидите в Египет, операта в Сидни, кулата в Пиза, статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро, Ниагарския водопад и още десетки сгради и паметници, които всяка година грейват в зелено.

В оригинален стил и присъща ирландска смелост, околностите на НДК бяха трансформирани в духа на ирландската култура. Началото бе дадено със специално издание на култовата „Пощенска кутия за приказки“, чиято тема този път беше „Без страх“. Повече от 600 гости се смяха и мечтаха с очарователната Гери Турийска и четящите актьори, музиканти и журналисти. Редица нощни заведения на ул. Витошка също се включиха в празника и бяха осветени в зелено, а множество улични артисти, инсталации и събития допълниха неповторимата вечер. Епично парти с разтърсващата българска банда Casual Threesome взриви гостите в НДК с великолепни изпълнения на незабравими парчета

В същото време водещата и журналист Евелина Павлова бе специален гост в Дъблин, за да бъде свидетел на празненствата в сърцето на ирландската столица.

София посреща "Деня на Свети Патрик"

Националният дворец на културата ще бъде осветен в зелено по случай националния ирландски празник. Тази година, на 17 март, София ще п...

Денят на свети Патрик е повод да празнуваме по свой собствен начин, да бъдем оригинални без да се страхуваме от последствията, да се отърсим от предразсъдъците и да повярваме в невъзможното – един празник, посветен на приятелството. Защото когато традициите разчупват физическите граници се освобождава и онази енергия, която движи човечеството напред – духът на споделянето на емоции в името на усещането за част от един свят, в който всички заедно можем много повече.

За допълнителна информация и съдействие за връзка с нашия пратеник в Дъблин, моля, не се колебайте да се свържете с нас.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com