В САЩ пускат последния филм на Уитни Хюстън

9857
В САЩ пускат последния филм на Уитни Хюстън

Музикалната драма "Sparkle" на режисьора Салим Акил с участието на Уитни Хюстън в една от централните роли излиза днес по екраните на САЩ.

Снимките на филма бяха завършени 3 месеца преди трагичната смърт на световно известната певица и актриса, която този месец трябваше да навърши 49 години. Тялото й беше намерено през нощта на 12 февруари т.г. в стаята й в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис, като сред причините за смъртта са атеросклеротично заболяване сърцето й и злоупотреба с кокаин и антидепрессанти.

Творбата на Саим Акил е римейк на филм от 1976 г., покорил сърцето на младата Уитни. В него се разказва историята на три сестри, израснали без баща в Харлем и станали знаменитости, но не издържали бремето на славата.

Подобно на любимата й героиня Sparkle, Уитни Хюстън е израснала в бедно семейство в афроамериканските квартали на Нюарк. Режисьорът пренася зрителя в Харлем през 50-те години на миналия век и Чикаго през 60-те години, където талантливата млада певица става жертва на наркодилър.

Уитни изпълнява ролята на самотна майка на три дъщери, които създават популярна музикална група. Критици нарекоха ролята й "Лебедовата песен на Уитни Хюстън", тъй като до голяма степен сюжетът на филма се преплита с личната съдба на звездата.

Редактор: Калина Здравкова

Откриха изложба в чест на покойната Уитни Хюстън

Изложба в чест на музикалното наследство на Уитни Хюстън беше открита в Лос Анджелис. Изложбата, озаглавена "Уитни!", беше открита сно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com