Великите френски актриси

39077
Великите френски актриси

Преди дни на 89-годишна възраст ни напусна френската актриса Жана Моро. БГНЕС състави примерна класация на Топ 10 на най-обичаните и прочути френски актриси:

Жана Моро

Снимала се е в главните роли при най-добрите режисьори: Антониони, Бунюел, Трюфо, Фасбиндер, Бесон, Вендерс, Озон и др. Носителка е на наградите на международните кинофестивали в Кан, Венеция, Берлин и Москва. Играла е роли на сцената на парижкия театър „Комеди Франсез“. Критиците смятат Жана Моро за олицетворение на „интелектуалната женственост“.

Катрин Деньов

Прочува се с ролите си на мистериозна красавица. Филмът, които и носят световна слава, са мюзикълът на Жак Деми от 1964 г. „Шербурските чадъри“ и „Дневна красавица“ на Луис Бунюел от 1967 г. Носител е на националната награда „Сезар“ и е номинирана за „Оскар“ за участието си в лентата „Индокитай“. Критиците я определят като „въплъщение на френската елегантност“.

Брижит Бардо

Рийз Уидърспун: Холивуд дава на жените само неблагодарни роли

Рийз Уидърспун призова Холивуд да сложи край на практиката добрите актриси да получават само "неблагодарни роли." "Имала съм достатъчн...

Прочува се в цял свят след снимките на филма „И бог създаде жената“ на Роже Вадим. Тя е европейският секс символ от средата на ХХ век – френската Мерилин Монро. През последните 30 години е активен природозащитник и дори помогна за създаването на парка за танцуващи мечки в Белица, България.

Роми Шнайдер

Звездата на австрийското, германското и френско кино. В началото на своята кариера се прочува с ролята си на императрица Сиси. С идването си във Франция придобива статута на сериозна драматична актриса. Незабравими са нейните роли в „Басейна“ с Ален Делон и „Нещата от живота“ с Мишел Пиколи. На нейно име са кръстени две награди: френската, която се дава на млади актьори и австрийската телевизионна награда „Роми“.

Изабел Аджани

Най-награждаваната френска актриса, носителка на пет награди „Сезар“ за най-добра женска роля. Най-големият и успех е в „Кралица Марго“ през 1994 г.

Кой участва в еротичните сцени вместо холивудските звезди (СНИМКИ)

Пикантните сцени в холивудските филми са нещо, което присъства почти във всяка голяма продукция. Световно известните актьори, избрани з...

Изабел Юпер

Почти няма филм с нейно участие, който да не попада в конкурсната програма на Канския кинофестивал. Най-известните филми с нейно участие са „Мадам Бовари“ и „Пианистката“. Снимала се е в многобройни чуждестранни продукции и има пълен комплект награди: Сезар, Златна палма, Давид на Донатело, Златен глобус, БАФТА ...

Жюлиет Бинош

Тя се е снимала в над 50 филма от 1983 г. насам. Партнирала си е с актьори от величината на Джеръми Айрънс и Джони Деп. Има номинации за „Оскар“ за лентата „Шоколад“ и е носителка на „Сезар“ за най-добра актриса за филма „Синьо“. Жюлиет има таланта да изобразява всякакви героини. Притежава нестихващо желание да опитва нови и нови жанрове, което е и причините тя да остава една от най-любимите актриси в света. Жюлиет е почитателка на „Мистерията на българските гласове“, които е имала удоволствието да чуе на живо в България.

Софи Марсо

Актрисите, които са прекалено СЕКСИ за ролите, които играят

Успехът на филмите често се определя не толкова от сценария, колкото от подходящия избор на актьорите. Понякога агентите са толкова зас...

Нейният баща е шофьор, майка й – продавачка. Тя – звезда на световното кино! Прочува се още като девойка с участието си във филма „Бум“ /1980/. Родният зрител я познава от „Смело сърце“ и като злодейката Електра Кинг „В само един свят не стига“ от поредицата за Джеймс Бонд. Днес тя вече е на 50 и продължава активно да се снима в киното и рекламата, пее, рисува, прекрасно плува, обожава руската литература.

Одри Тоту

Стана световноизвестна с ролята си на Амели. Филмът шества триумфално по световните екрани през 2001 г. През 2006 партнираше на Том Ханкс в „Шифърът на Леонардо“, а през 2009 изигра иконата на френската мода Коко Шанел.

Марийон Котияр

През 2008 г. бе удостоена с наградата „Оскар“ за ролята си на Едит Пиаф във филма „Живот в розово“. Марион е второто актриса в историята на тази награда, която получава „Оскар“ за главна роля във филм на чужд език. Преди нея подобен успех е имала само Софи Лорен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Любимка на шеф Ангелов напусна Hell's Kitchen (СНИМКA)

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Холивуд ужасен след отмяна на присъдата на Уайнстийн

Колко точно са близки Мистър България и Виолета от "Игри на волята"? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com