Отменено е бедственото положение в община Никола Козлево

12076
Отменено е бедственото положение в община Никола Козлево
Снимка: БГНЕС

Бедственото положение за селата Пет могили, Векилски и Цани Гинчево в община Никола Козлево, което бе в сила до 12.00 часа днес, няма да бъде продължено. Към настоящия момент няма непосредствена опасност за населението в района на трите населени места. Това съобщиха от общинската администрация в Никола Козлево.

Вчера в 13.00 часа е започнало контролираното изпускане на микроязовира край село Пет могили и нивото му към 12.00 часа днес се е понижило с около 12 см. След окончателното оттегляне на водата, екип на ВиК- Шумен ще възстанови водоподаването към селата Пет могили и Векилски, уточняват от общинската администрация. От там припомнят, че вследствие на проливните валежи през периода 18-19 юни на територията на общината са се образували два микроязовира по отока на река Хърсовска - над с. Цани Гинчево и под свинекомплекс в района на с. Пет могили.

Ден на траур е обявен днес в община Никола Козлево

Във връзка с трагичния инцидент, станал на 23 юни в язовира край село Цани Гинчево, при който загинаха Георги Георгиев, на 14 г. и Ива...

На 23 юни вода е заляла и помпената станция, от която селата Пет могили и Векилски се захранват с питейна вода.

Както БТА информира, със заповед на кмета на община Никола Козлево Турхан Каракаш от 0.00 часа на 24 юни бедствено положение бе обявено в шест села на общината - Пет могили, Векилски, Цани Гинчево, Каравелово, Църквица и Крива река. Отново със заповед на кмета на общината вчера обявеното бедствено положение остана в сила за първите три населени места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен