Пет чешми в Шумен са с негодна за пиене вода

56544
Пет чешми в Шумен са с негодна за пиене вода

Водата от пет чешми в Шумен е била с отклонения по микробиологични показатели по време на извършеното пробонабиране на 26.08.2014г. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Шумен.

След извършения лабораторен контрол на водата е установено, че с отклонения по микробиологични показатели е водата от чешмите в кв. „Боян Българанов” до Бабешкия мост, до бившата ТПК „Пчела”, по пътя за Паметник „Създатели на българската държава” и в кв. „Дивдядово” на ул. „Поройна”. Водата от тези чешми не трябва да се ползва за пиене, предупреждават от РЗИ Шумен.

Възстановиха щетите по паметника на Тодор Колев

Счупеният лък на скулптурната композиция на Тодор Колев в Градската градина на Шумен от вчера е възстановен от автора на паметника - до...

Водата от чешмата на ул. „Янко Сакъзов” също не отговаря на здравните норми по химични (наднормено съдържание на нитрати) и микробиологични показатели и не следва да се ползва за питейни цели. По всички изследвани показатели отговаря водата от чешмите до комплекс „Кьошковете”, до комплекс „Орбита”, чешма №2 по пътя за с. Лозево, по пътя за кв. „Дивдядово” и в кв. „Дивдядово” до комплекс „Бохеми”.

От РЗИ-Шумен обръщат внимание, че получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка(дезинфекция).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен