X
 
 

Подновяват пътната маркировка в Шумен

246 0
photo of Подновяват пътната маркировка в Шумен
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Работи се по подновяване на пътната маркировка в Шумен, предаде „Фокус".

"130 000 лв. ще бъдат дадени за осевите линии и част от пешеходните пътеки, а средствата за маркиране на Синята зона в централната част на града са 12 000 лв.", обяви по време на приемния си ден кметът Любомир Христов.

Прокуратурата обжалва практика в Шумен за командировките на общинските съветници

Прокуратурата официално поиска от съда да промени правилниците за организация и работа на Общинските съвети в Шумен и Велики Преслав. ...

Отделно общинското предприятие по строителство също ще извършва боядисване на пешеходни пътеки. Кметът обясни, че след изтичане на 5-годишната гаранция, маркировката се поема от общината.

„Фирмите, които изпълняваха поръчките по уличното асфалтиране по проекта със средства от заема, маркираха, но гаранционният срок вече изтече и поемаме ние“, заяви Любомир Христов. Освен подновяване на пътната маркировка, са започнали и дейностите по засаждане на нови дървета и храсти. „Засаждаме повече отколкото сме премахнали. Само около строящата се спортна зала дърветата са около 100, нови дървета ще засадим и там, където сме премахнали саморасли или сети от граждани дървета в междублоковите пространствa, но подходящи видове и в някакъв съобразен ред“, заяви Любомир Христов.

Той посочи, че само днес са постъпили нови четири жалби на граждани с искане за премахване на дървета. По думите на кмета поетапно от следващата седмица ще се наблегне и на косенето на тревни площи в града.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители