Ще закрият Дома за медико-социални грижи за деца в Шумен

3131
Ще закрият Дома за медико-социални грижи за деца в Шумен

Домът за медико-социални грижи за деца в Шумен ще бъде закрит, реши правителството. Затварянето на дома е в резултат на подписан през 2010 г. меморандум за разбирателство за сътрудничество между УНИЦЕФ-България и Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане и Община Шумен по проект „Семейство за всяко дете – закриване на ДМСГД - Шумен“.

След изпълнението на мерките по проекта е създадена мрежа от услуги за подкрепа на родителите и семействата на малки деца (0-3 години) и от края август 2015 г. в дома в Шумен вече няма настанени деца на резидентна грижа. При започването на проекта там са били настанени 109 деца, посочва Topnovini.bg.

Скандал около дом за деца във Велинград - има или няма злоупотреби

Заради това, че носят пари, в Центъра за деца от семеен тип във Велинград гледат малчугани. Колкото повече деца има, толкова повече пар...

През 2013 г. част от сградата на ДМСГД в Шумен е прехвърлена от Министерство на здравеопазването на Община Шумен за развиване на социални дейности.

Местната власт е предприела мерки за преустройство на сградния фонд в „Комплекс за здравни и социални услуги за деца с увреждания“, в който се планира разкриване на Дневен център за деца с увреждания от 0 до 3 години с капацитет от 30 места

Затова част от персонала на закриващото се лечебно заведение би могъл да намери професионална реализация в планирания от общината комплекс.

Затварянето на ДМСГД в Шумен е в съответствие с Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България“.

Чудовищни злоупотреби в дом за деца във Велинград

Момиче и неговият брат близнак повече от месец живеят във финансирания с европари Център за настаняване от семеен тип във Велинград. Об...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен