Шумен посрещна Хасан и Ибрахим с аплодисменти и почести

45860
Шумен посрещна Хасан и Ибрахим с аплодисменти и почести
Снимка: БГНЕС

Талантливите пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови, които заедно с Крисия спечелиха второто място на детската Евровизия, днес се срещнаха с кмета на Шумен Красимир Костов и с председателя на Общинския съвет проф. Георги Колев.

„Благодаря ви, че с вашия талант постигнахте една много голяма победа. Благодаря, че на стената на състезанието изписахте и „Шумен”. В този град, градът на Панчо Владигеров, пианистите винаги са на почит. Искам да ви благодаря, че изявихте себе си, таланта си и с това носите славата на нашия град”. Това заяви кметът на областта, цитиран от Радио Шумен.

Хасан и Ибрахим нямат пиано, започва дарителска кампания

Фондация „Димитър Бербатов" започна кампания за събиране на средства, с които да се купи пиано на Хасан и Ибрахим, които заедно с...

Час  по-късно талантливите близнаци бяха посрещнати с аплодисменти в СОУ „Сава Доброплодни“ Хасан и Ибрахим. Да поздравят талантливите пианисти за големия успех на Евровизия в двора на училището излязоха всичките им съученици.

В кабинет 17 пък ги очакваше голяма торта във формата на два рояла. Да им благодарят, че прославят името на Шумен и училището дойдоха областният управител Петко Шаренков и началникът на РИО Върбан Върбев.

„Вие имате божествена дарба, имате невероятен талант, имате невероятно бъдеще, но всичко започва отнякъде и е много важно да имате професионалната ръка, подкрепата на вашите близки. Това вие намерихте във вашето семейство и в нашето училище. Убедена съм, че ще имате и други възможности за развитие, но ако вие изберете да работите с нашия колектив, ние ще бъдем много горди с това. Но ако имате възможността да се развивате, ние ще се радваме да наблюдаваме това развитие. Поздравявам ви за великолепното изпълнение на Евровизия и за това, което направихте – за минути ние българите да се усетим по този начин, със самочувствие и гордост“, каза директорът на СОУ „Сава Доброплодни“ Донка Иванова. Тя им подари графика, нарисувана от дванайсетокласничката Карина Свеженова.

"Изпълнихте с гордост и възхищения сърцата на всички българи и прославихте страната ни в цяла Европа. Убеден съм, че ще развивате таланта и с много труд и всеотдайност ще продължите да прославяте Шумен и България“, каза и областният управител Шаренков, след което им връчи два атласа - „100-те чудеса на света“ и „100-те най-красиви града на света“, с пожелание да посетят всички тези места.

Община Шумен ще отличи Хасан, Ибрахим и учителката им

За успеха им в конкурса "Детска Евровизия" Хасан и Ибрахим Игнатови, както и учителката им по пиано Маринела Маринова ще бъдат удостоен...

В класната стая бяха още първата учителка и настоящата класна ръководителка на Хасан и Ибрахим. Бащата Дениз Игнатов благодари на учителката им Маринела Маринова, като отново подчерта, че тя е човекът, който им е отворил вратите към изкуството.

По-рано днес Крисия, нейното семейство и музикалният педагог Свилена Дечева, бяха посрещнати подобаващо в Центъра за работа с деца в Разград от кмета на града, учители, общински служители, граждани и много деца, предаде БГНЕС.

Цветя, торти, плюшени играчки и почетният знак на Разград получи детето гордост за града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен