Шуменец отново осъди общината заради ухапване от куче

12237
Шуменец отново осъди общината заради ухапване от куче
Снимка: БГНЕС

Шуменецът Александър Йорданов осъди отново община Шумен. Този път за 5000 лева, за това, че бил нахапан от куче в двора на общинската вила.

Инцидентът стана на 25 август 2013 година. Тогава Йорданов и съпругата му решили да пият кафе в барчето на вилата и спрели колата на алеята отпред. Мъжът отишъл до вратата, видял го служител и му отключил входната врата с дистанционно.

Вярно куче чака починалия си собственик вече няколко месеца

Невероятно тъжна и трогваща история на куче, което чака няколко месеца починалия си стопанин намери място в емисията на Euronews. Собс...

След няколко крачки обаче към него се спуснало ротвайлер на име Сара, която се нахвърлила върху човека, съдрала му панталона и го нахапала здраво по крака. По-късно той твърдял, че загубил съзнание за няколко минути.

През през февруари тази година ШРС осъди общината за заплати обезщетение в размер на 4000 лева. Няколко месеца по-късно решението бе отменено от Окръжния съд с мотиви, че протоколът от заседанието бил неясен и непълен, като не ставали ясни събраните доказателства срещу виновника, припомня ШУМ.БГ.

Делото бе върнато отново в Районния съд, който на 26 ноември отново осъжда община Шумен, този път за 5000 лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди, изразяващи се в разстройство на здравето неопасно за живота. Съдебните разходи, направени от Александър Йорданов, в размер 543.75 лв. също ще бъдат платени от общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен