Свлачище буквално блокира пътя между Шумен и Дивдядово

7341
Свлачище буквално блокира пътя между Шумен и Дивдядово
Снимка: БГНЕС

Свлачището по пътя за Дивдядово се е активизирало вследствие на продължителните валежи от дъжд. Това съобщиха от Шуемнската администрация.

От май 2014 г. до момента месечните валежни норми са над 200%. Почвата е преовлажнена и създава условия за активизиране на свлачищния процес. След подаден сигнал на тел. 112 рано тази сутрин специалисти са извършили оглед на проблемните участъци. Решено е в рамките на днешния ден спешно да бъдат затворени двете ленти за движение в посока Дивдядово-Шумен, а частичното пропадане на двете ленти в посока Шумен-Дивдядово да бъде запълнено и преасфалтирано до изравняване на пътното платно.

Свлачища и катастрофи пречат на движението по някои пътни участъци

Няколко свлачища в цялата страна пречат на нормалното движение по пътищата в цялата страна. Временно е затруднено движението по пътя Р...

До четвъртък се очаква да бъдат извършени корекции по проекта за свлачището, а до 20 април предстои ново обсъждане в община Шумен с участието на местни и външни експерти от специализирани институции. След корекциите проектът ще бъде внесен в МРРБ за предварително становище. При одобрение ще следва гледане на Експертен съвет в Шумен и издаване на строително разрешение.

22 л/кв.м валежи са били измерени в Шумен тази сутрин за изминалото денонощието, съобщи дежурният в Хидрометеорологичната обсерватория. В района на Велики Преслав са паднали 18,5 л/кв. м, в Царев брод- 17,8 л, в Тодор Икономово- 17,3 л. В района на Нови пазар са отчетени 12,7 л/кв.м валежи, във Венец- 14,5 л, в Хърсово- 16,3 л, в Смядово- 10,7 л, в Риш- 10,4 л. Най-малко е количеството валеж, измерено в района на Върица- 8,5 л/кв.м.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен