В Шумен започна аварийното изкърпване на разрушените улични настилки

1442
В Шумен започна аварийното изкърпване на разрушените улични настилки
Снимка: Иван Стоев

Започна спешно аварийно изкърпване на най-разрушените улични настилки в Шумен. Това обяви днес на брифинг зам.-кметът Боян Тодоров.

Най-компрометираните участъци след възстановяване на трасетата по ИСПА 2 са поети от фирмата изпълнител. След обход разрушените участъци са описани. Те са общо 10. Локализираните участъци са по бул. “Симеон Велики”, улиците “Лозенград”, “Дедеагач”, “Странджа”, “Васил Друмев”, “Марица”, “Нанчо Попович”, “Кирил и Методий”, “Бреза” и “Арменска”.

Лекарите в шуменско се обявиха срещу здравната карта

„Шуменска област ще се превърне в превързочен пункт, ако бъде приета предложената здравна карта. В проекта отпадат извършвани сег...

Разрушеният асфалтов слой в посочените участъци се дължи на пропадане и улягане на земната маса и камъните, с които са запълвани изкопите след полагането на тръбите по ИСПА 2. Обектите са с пет години гаранция и в това време ремонтите са за сметка на фирмата изпълнител. Общината вече се е разбрала със сдружение “Аква билд”, което е изпълнител на проекта и в момента текът аварийни ремонти, посочва Topnovini.bg.

За изкърпването на пътната мрежа в Шумен местната власт вече обяви, че е заделила 200 хил. лв. Като само най-наложителните ремонти ще се поемат от Общинско предприятие “Паркинги, гаражи и благоустройство”, а за останалите ще се обяви обществена поръчка.

Местната управа ще започне възстановяването на уличните настилки в края на март, когато заработят асфалтовите бази.

Боян Тодоров отбеляза, че средствата са недостатъчни, защото само за цялостно изкърпване на улиците в Шумен са необходими около 1.2 млн. лв., а за основен ремонт и преасфалтиране на някои от улиците сумата скача на 4 млн. лв.

Кабинетът отпусна 500 000 лв. за нова спортна зала в Шумен

За изграждане на многофункционална спортна зала правителството предостави 500 000 лв. по бюджета на община Шумен. Решението бе взето по...

Девет са най-опасните за момента участъци, които ще се възстановяват с пари на Общината, като списъка може да се допълва и актуализира.

В момента се работи по отсечки пред бившия “Пени” маркет в квартал “Тракия” и пред кметството в квартал “Дивдядово”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен