В Шумен заработи млекомат

48145
В Шумен заработи млекомат

Млекомат за прясно издоено краве заработи в Шумен. Засега не се предвижда денонощно работно време, а само от 8.30 до 19 ч., обясни управителят фирмата, предлагаща млякото Силвия Панайотова. Седалището на фирмата е в село Лозево, но прясното мляко се доставя от кравефермата в село Драгоево и е екологично чисто.

Швейцарската машина, марка „Brunimat”, е монтирана на кооперативния пазар и работи вече втора седмица, информира в. "Шуменска заря". Цената на литър прясно мляко е 1,40 лв. В него се включва и безплатна нова пластмасова бутилка.

Първият млекомат във Велико Търново вече е факт

Първият автомат за сурово прясно мляко Във Велико Търново вече е факт, съобщи Борба. Апаратът се намира в супермаркета срещу Основно у...

Млекоматът работи само със стотинки, не връща ресто. Затова, ако сте решили да го ползвате, носете си монети. С банкноти не работи. В лявата част на павилиончето има подробно описание как се ползва машината.

Резервоарът на "Brunimat" събира максимум 200 литра мляко. Температурата се следи автоматично с климатрони и се поддържа между 2 и 4 градуса. Ако количеството не бъде продадено същия ден, млякото се източва и се налива ново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен