Военни от 12 държави пристигнаха за състезание в Шумен

5092
Военни от 12 държави пристигнаха за състезание в Шумен
Снимка: Getty Images/Guliver

Над 100 души от Белгия, Германия, Полша, ЮАР, Дания, Испания, Финландия, Холандия, Франция, Великобритания, Норвегия и САЩ пристигнаха в Шумен за международно военно състезание MILCOMP. То е част от 68-ия конгрес на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва, предаде кореспондентът на БГНЕС от Шумен.

Състезанието бе открито снощи с церемония пред сградата на общината. Присъстваха депутати, представители на местната и на централната власт, военни.

"След 2009-та година сега, отново в България се организира конгрес на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва и аз приемам този факт като висока оценка на партньорството и участието на нашата страна в дейностите на НАТО. За първи път нашият град приема домакинството на форум от такъв ранг и за мен е чест да ви приветствам. Вярвам, че в дните, прекарани в България и Шумен, ще споделите своя опит, умения и знания, но същевременно ще имате добра възможност да научите повече за нашата страна и за българската армия, за нейната славна история и за нейната боеспособност в наши дни", каза в словото си областният управител Донка Иванова, като пожела успех на участниците.

Програмата на състезанието включва стрелба с пистолет "Макаров" и автомат "Калашников", хвърляне на гранати, щафетно плуване с препятствия, крос 2 000 метра с препятствия, 16 км ориентиране.

Надпреварата започва в тази сутрин на полигона в "Дивдядово" с дисциплината Стрелба с автомат. В четвъртък MILCOMP приключва със състезание по военно ориентиране на Шуменското плато.

България е представена от демонстративен тим, който няма да участва в състезателната част.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен