Въздухът в Хитрино и околните села е чист и няма опасност за хората

1464
Въздухът в Хитрино и околните села е чист и няма опасност за хората
Снимка: МВР

Няма опасност за здравето на хората в Хитрино и в околните села, сочат замерванията за чистотата на въздуха до този момент.

Продължава замерването на чистотата на въздуха в Хитрино и в околните села. В момента всичко е в нормата, няма вредни и токсични вещества, няма опасност за здравето на хората, заявиха Евелина Шишманова – директор на РИОСВ-Шумен, д-р Илияна Лозанова- РЗИ в Шумен и Красимир Марков – управител на ВИК в града. След приключване на операцията ще се извърши и замерване за чистотата на почвата в Хитрино. Взети са проби и от близките села, които показват, че водата изцяло отговаря на изискванията за ползване.

Изведена е трета цистерна от дерайлиралата композиция на гара Хитрино

На безопасно място е изведена трета цистерна от дерайлиралата композиция на гара Хитрино. Днес към 11.30 часа бе проведена успешна опе...

В Хитрино водоизточниците не се ползват, там тепърва предстои много работа след като представители на РИОСВ и ВИК бъдат допуснати.

В началото, при замерванията на 400 метра от мястото на трагедията, са били отчетени завишени норми на въглероден оксид, въглероден диоксид и фини прахови частици, които след потушаване на пожара са влезли в норма, обясниха експертите. Оттогава няма завишение на нито един компонент на атмосферния въздух. Няма никакви основания хората да се притесняват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен