Възстановява се движението по първокласния път Шумен-Силистра

13793
Възстановява се движението по първокласния път Шумен-Силистра
Снимка: Gettyimages

Възстановява се движението по първокласен път I-7 Силистра – Шумен през с. Панайот Волово. От 6 октомври поради изграждането на надлез на участъка Шумен-Белокопотиво от магистрала „Хемус” от км 342+080 до км 342+140, който се пресича с път І-7 Силистра – Шумен, бе въведена временна организация на движението и трафикът преминаваше по път ІІІ-7004 през с. Тимарево и с. Струйно.

Жителите на селата Върбак, Панайот Волов и Белокопитово ползваха обходен маршрут по общинския път през с. Белокопитово до път І-2 Русе - Варна.

Продължават ремонтите на някои участъци от АМ "Тракия", "Хемус", "Люлин" и "Марица"

Пътните настилки в страната са предимно сухи, съобщиха от МВР. Затворени са проходите: "Златишки"; "Върбишки"; "Рожен"- забранено дви...

По проект трасето на автомагистралата преминава над първокласния път. За построяването на надлеза на път І-7 бе необходимо понижаване на нивелетата на пътя Силистра – Шумен от км 105+340 до км 106+140. За осигуряването на вертикален габарит са извършени около 35 000 куб. м изкопни работи на първокласния път. Това става ясно от информацията на агенция "Пътна инфраструктура".

Досега на надлеза при км 342+110 на АМ „Хемус“ са изградени двата стълба на средния отвор и са монтирани главните греди, върху които е излята пътната плоча.

Проектът „АМ „Хемус“, участък Шумен – Белокопитово, от км 337+302 до км 342+200, осъществяващ връзката между път I-2 и I-4 с път I-7 за гр. Силистра“ се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на АПИ. Общата дължина на участъка е 4,9 км.

В отсечката на АМ „Хемус“ на територията на област Шумен се изгражда най-големият пътен възел у нас – п. в. „Белокопитово“. През него ще се осъществява връзката с път I-2 Русе – Варна и път I-4 Коритна – Белокопитово. На обекта ще има още 11 големи и 16 малки съоръжения.

ЕК се съгласи АМ "Хемус" да влезе в ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура"

Европейската комисия e убедена в значимостта на АМ "Хемус" за България. Това стана ясно след края на поредния кръг неформални преговори...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен