Безплатни и анонимни изследвания за ХИВ за журналисти ще се състоят в Сливен

389
Безплатни и анонимни изследвания за ХИВ за журналисти ще се състоят в Сливен
Снимка: Thinkstock

Безплатни и анонимни изследвания за ХИВ за журналисти ще се състоят в Сливен, съобщават организаторите от РЗИ. Поводът е Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН – 15 май. От 25 до 31 май представителите на регионалните и централни медии ще могат да изследват своя статус от 8.30 до 14.00 часа във вирусологичната лаборатория в Регионална здравна инспекция и Центъра по кожни болести в Сливен. Международният Ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН традиционно се пада в третата неделя на месец май. Денят е повод хората от различни страни да заговорят за СПИН.

В продължение на 33 години Денят се чества ежегодно, като в света се провеждат десетки хиляди бдения, възпоменания, чайни церемонии, помени в храмове и мирни шествия. Денят за съпричастност е важен знак за солидарност по всички континенти и символизира надеждата за новите поколения. Мотото на актуалния Ден за съпричастност е „Engage, Educate, Empower”, адаптирано на български като „Ангажираност, образование, сила”. Тазгодишното послание подчертава необходимостта хората, живеещи с ХИВ или засегнати от ХИВ; да се включат общности, правителства и донори в борбата с глобалната епидемия; да се образова настоящото и следващото поколение относно лечението, профилактиката и грижите, свързани с живота с ХИВ; да се даде възможност на хората, живеещи с ХИВ, да се застъпят за правото си да живеят живот без стигма и дискриминация и да имат универсален достъп до качествени здравни и социални услуги.

Започна ремонт на уличната мрежа в Сливен

В Сливен започнаха ремонтно-възстановителни работи по булеварди и улици, по които преминава обществен транспорт. Ще се прави предимно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com