Дете със Синдром на Даун получи специална награда от фотоконкурса на болницата в Сливен

30600
Дете със Синдром на Даун получи специална награда от фотоконкурса на болницата в Сливен
Снимка: Thinstock

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен – д-р Васислав Петров, връчи наградите на победителите от фотоконкурса за деца, родени през 2014 г. в болницата. Те са лица на календара на отделенията по неонатология и акушер-гинекология за 2015 г.

Специална награда получи малката Марина Кабаджова, родена със Синдром на Даун. Д-р Петров заяви, че наградата е стимул за каузата и изрази подкрепа на майката Анна Гочева за смелостта и куража. „Показахте, че дете със Синдром на Даун може да бъде равностойно на всички останали”, каза той. „Във фотоконкурса ни за първи път участва дете със Синдром на Даун. Чрез изпращането на снимка на Марина, нейната майка иска да помогне на обществото да повярва във възможностите на децата с това заболяване.

Няколко улици в Сливен са без вода

Спряно е водоподаването на няколко улици в Сливен, съобщи за Радио „Фокус”-Сливен дежурният диспечер във ВиК – Сливен...

Ако всички ние, и цялото общество не ги подкрепяме и приемаме, всички стратегии и политики за социално включване на децата с увреждания не биха им дали шанс и възможност да се вградят в обществото и да са част от нас”, каза зам.-директорът по административните дейности Розалина Спасова.

Анна Гочева подари на болницата календар на Сдружението на родители на деца със Синдром на Даун. Той се издава трета година и на него са включени известни личности, снимани с такива деца. „Много често децата с това заболяване биват изоставени. Те са красиви, имат нужда да бъдат наравно с останалите и да бъдат обичани”, каза Гочева. По време на церемонията по връчване на наградите всички деца бяха поръсени с Бабинденска вода от старшата акушерка на АГ-отделение Ана Димитрова и старшата сестра на неонатология Пенка Стоилова. Д-р Петров благодари на родителите, че са повярвали в болница и изрази надежда, че майките са намерили нужното отношение. „При нас работят истински професионалисти. Отделението по неонатология е най-доброто в Югоизточна България и едно от най-добрите в страната. Стараем се децата и родилките да получават най-добрите грижи”, каза д-р Петров. На събитието присъстваха началниците на Отделението по акушер-гинекология д-р Таня Пашева и на Отделението по неонатология д-р Комня Минчева, главната сестра на болницата Красимира Танева, лекари и специализанти. Гост на събитието беше Стефка Байчева – представител на кампанията „Жълти стотинки”. Тя обяви, че от кампанията са заделени средства за закупуване на апарат за Отделението по неонатология.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com