Кметът на Сливен горд, че в града се обучават специалисти по здравни грижи

259
Кметът на Сливен горд, че в града се обучават специалисти по здравни грижи

Кметът Стефан Радев приветства участниците в Научната конференция на тема „Съвременни тенденции в здравните грижи“, която се провежда днес във филиала на Медицински университет - Варна в Сливен. В нея с доклад участва и заместник-кмета Пепа Чиликова.

Стефан Радев поздрави организаторите на форума и заяви, че подобно събитие е изключително важно, тъй като то дава възможност за обмяна на опит и добри практики. "Имал съм поводи неведнъж да казвам, че медицинското образование, което се дава в България, е един от най-конвертируемите продукти на нашата страна. Продукт, който намира и може да намери приложение навсякъде по света, и е с много висока добавена стойност. Аз съм горд, че в Сливен има такова висше учебно заведение, което обучава специалисти по здравни грижи", каза в приветствието си кметът, цитиран от Topnovini.bg.

Сливенска община си избра посредник при емитирането на заема

След проведени разговори с няколко банки, Община Сливен избра Общинска банка АД за финансов посредник при пласиране на облигационната е...

Той добави, че несъмнено професията на медицинските сестри е една от най-важните за обществото. "Вие, освен, че сте високо подготвени, показвате своя професионализъм всеки ден и то в нелеки условия. Затова е много важно да признаваме мястото на вашата професия в обществото и да развиватe и надграждатe Вашите знания. Несъмнено, конференция като тази, допринася за това", каза още Радев.

Научната медицинска конференция бе открита от директора на учебното заведение в Сливен доц. д-р Иван Димитров. Той заяви, че това е първият форум от такъв мащаб, организиран във филиала. Идеята е възникнала през миналата година. Студенти са поели инициативата и заедно с практикуващи медицински сестри в град Сливен са отпразнували Международния ден на сестринството - 12 май, не само с традиционен празник, но и с кратка научна сесия, в която са били изнесени интересни доклади.

"Днешната конференция е замислена като нещо по-мащабно, организирана под егидата на Медицински университет- Варна, ректора на МУ - Варна проф. д-р Красимир Иванов, Община Сливен, кмета на град Сливен Стефан Радев", добави доц. д-р Димитров, който прочете поздравителен адрес от името на ректора на Медицински университет - Варна проф. д-р Красимир Иванов.

Сред темите на докладите, които ще бъдат представени, са: "Риск от заразяване с хемоконтактни инфекции на бъдещи медицински сестри и стандартни мерки за безопасност", "Епилепсията като тайна при бременните - "да си призная или не", "Рискове за здравето на майката и бебето при самоволно спиране на лечението за епилепсия при бременните", "Детското затлъстяване като рисков фактор за развитието на захарен диабет", "Епилепсия - живот без страх", "Детската шизофрения - запознати ли сме?", "Селективна коронарна ангиография (СКАГ) - здравни грижи за пациента по време на подготовката и след приключване на изследването", "Съвременни методи за приложение на медикаменти, модифициращи хода на заболяването при множествена склероза", "Проблемът за тютюнопушенето сред учениците от пети клас и ролята на медицинската сестра в училищен здравен кабинет", "Скрининг на Burnout - синдром в медицинската практика", "Вредни навици, свързани с оралното здраве" и др.

В Сливен обещаха съдействие на майките на деца с увреждания

Майки на деца с увреждания от Сливен предложиха промени в изпълнението на проект „Подкрепа и разширяване на дейността за почасово...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com