Пътната полиция в Сливен започва масови проверки за употреба на алкохол

4893
Пътната полиция в Сливен започва масови проверки за употреба на алкохол
Снимка: БГНЕС

Полицейска операция за установяване употребата на алкохол, наркотични и упойващи вещества ще се проведе на територията на цялата страна от 7 до 12 декември по линия на TISPOL, съобщиха от ОДМВР-Сливен.

От ръководството на TISPOL е отчетено, че една от трите основни причини за възникване на тежки пътни инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, са причинени от водачи употребили алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

Общинският съвет на Сливен решава какво да прави с проблемната пирамида в центъра

Общинският съвет може да реши съдбата на пирамидата до общината, тъй като съществуването йне е от компетенцията на кмета на Община Слив...

Целта на операцията е водачите да осъзнаят тежките последствия, които биха причинили, управлявайки МПС след употреба на алкохол.

Задължението на полицейските служители да санкционират и да недопускат водачи, употреби алкохол да участват в пътното движение, ще окаже положително въздействие за подобряване на пътната обстановка.

Проверките ще се организират и провеждат по метода „широкообхватен контрол” с цел проверка на по-голям брой автомобили. Освен за употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества водачите ще бъдат проверявани за валидна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите.

На 7 декември 2015 г. от 10:30 ч. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) ще открие реновирания си Консултативен център, с адрес: ул. „Оборище“ 109 – партер.

Хасан и Ибрахим ще участват в концерт от цикъла "Младите таланти на България" в Сливен

Симфоничен оркестър - Сливен ще изнесе първия си за сезон 2015-2016 година концерт от цикъла "Младите таланти на България". Това обяви ...

На откриването ще присъстват г-н Константин Томанов – секретар на Централната комисия за БППМН при Министерски съвет и г-жа Йорданка Ананиева – председател на МКБППМН при Община Бургас.

Секретарят на Централната комисия, Председателят и Секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви ще отговорят на всички журналистически запитвания, касаещи противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Непосредствено след откриването ще се проведе семинарно обучение на обществените възпитатели и на секретари на местни комисии от областта, касаещо изключително нов проблем: „Бежанският проблем и превенцията на детското асоциално поведение.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com