Английски хотел без регистрация в РЗИ "лекува" от рак край Смолян

35385
Английски хотел без регистрация в РЗИ "лекува" от рак край Смолян
Снимка: smolyan.bg

Край Смолян работи хотел на име „Пърл Лодж”, който незаконно лекува болни от рак чужди граждани. Хотелът е собственост на англичанка – Аманда Мери Джейн Херцог и няма регистрация за такава дейност, пише в свой материал смолянският вестник „Отзвук”.

„Лечебното заведение” се намира до Смолянските езера и в рамките на пет дни там починаха двама англичани. Причината за смъртта им е последен стадий на рак, казва д-р Тодор Добрев, съдебният лекар, извършил аутопсията. Директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева пък твърди, че е говорила с човек, посещавал хотела, който е заявил, че там ходят хора в термален стадий, които са отчаяни и търсят последна надежда.

Дъждът забави значително развитието на картофите в Смолянско

Значително е забавен растежът на картофите в Смолянско, заради дъждовете през последните седмици. Това каза за „Фокус” ...

В основата на лечението е разтворът MMS, представляващ хлорен диоксид – препарат от алтернативната медицина със спорни лечебни качества, за разпространението на който също се изисква регистрация в РЗИ. А за успешната практика англичаните разказват в официалния форум на сайта www.mms.bg, регистриран на 31 октомври 2011 г. на името на съпруга й Дъглас Уилям Джуел. Хотелът се рекламира в Европа като известен медицински център в България, в който се лекува “рак и ревматоиден артрит”.

Курсът на лечение е 21-дневен, а цената, заплащана от болния – 5 000 евро. Използваните терапии са – кислородна, Райф машини, водороден прекис, масажи, акупунктура, кристали, китайски лекарства, DMSO терапия, MMS, CDS, DCA, Gcmaf, Goliec, хормонална терапия и още много други. “Ако имате спътник, който би искал да се присъединя към вас и да споделя една и съща стая, таксата е допълнително 1500 евро за пълен пансион”, е посочено още в интернет страницата. Последната свободна дата, която е упомената, е 28 май 2014 г. Лечителите не са пропуснали да отбележат, че са много заети и има списък на чакащи за останалите месеци на тази година. Във форума на mms.bg пише, че самата Аманда преди години боледувала от рак, но се излекувала чрез ММС, затова с охота го рекламирала.

Интересен факт е, че още преди седмица, при проявения медиен интерес, mms.bg е бил изтрит и само в кеша на Google са останали данни.

По думите на д-р Кубатева хотелът е регистриран в РЗИ през август 2010 година като хотел с басейн и СПА. Проверяван е, като последната проверка е през януари тази година. Не са установявани нарушения. Спазват се санитарно-хигиенните изисквания. Не са работили басейнът и сауната. Това, което е променено, е, че от 2012 г. досега остава да работи само първият етаж като хотел, останалите апартаменти са разпродадени, добави тя. И уточни, че е имало опит за проверка вчера, но пазачът на хотела не е пуснал инспекторите.

ДПС пазарувала здраво цигански гласове в Смолян?

ДПС масово е купувало цигански гласове в Смолян. Такъв сигнал е подаден в местния вестник „Отзвук”. Основания да се вярва ...

 При нас няма регистрирано лечебно заведение. Ако се касае за дейност, при която се използва MMS, това се класифицира като неконвенционален метод за въздействие върху индивидуалното здраве. В тези случаи, според Закона за здравето, лицето, което го упражнява, трябва да се регистрира в РЗИ. Нямат такава регистрация и ако описаното в сайта им, който вече е свален, е така, означава, че извършват нелегална дейност, категорична е Кубатева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян