Арестуваните висши полицаи от София откраднали печеливш тото фиш (ВИДЕО и СНИМКИ)

14234
Арестуваните висши полицаи от София откраднали печеливш тото фиш (ВИДЕО и СНИМКИ)
Снимка: МВР

Арестуваните висши полицаи от СДВР откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена, която сама отглеждала малко дете. Случаят започнал да се разплита след подаден сигнал от жената през януари за джебчийска кражба. Това разказаха на брифинг от прокуратурата.

Припомняме, че в сряда бяха задържани заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР. В акцията участваше и "Вътрешна сигурност" към МВР. ПОДРОБНОСТИ.

Предисторията разказа говорителят на главния прокурор Сийка Милева: Възрастната жена спечелила сумата от малко над 11 000 лв. от тотото. Отишла до тото пункт, за да осребри печалбата си. От там я препратили към централата на Българския спортен тотализатор, защото сумата била по-голяма от 10 000 лв. Жената пътувала с трамвай към централата, на слизане разбрала, че потрфейлът ѝ липсва, а с него изчезнали пари, документи и тото фиш-а.

"Сигналът за кражбата бил докладван лично на шефа на Трето РУ, който я изпратил на свой колега – началник сектор в СДВР. Преписката по кражбата бил изпратена не по установения ред, директно с писмо от началника на 3 РУ", обясни още Милева.

Потвърдиха присъдите на полицаите-обирджии от Пловдив

Апелативният съд в Пловдив потвърди наказанията на бившите полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов. През април м.г. двамата бяха осъдени ...

По-абсурдното в случая е, че възрастната жена, която не е в добро финансово състояние, се е явила в Българския спортен тотализатор и е заявила, че печелившият фиш е откраднат.

"В Спортния тотализатор постъпило писмо от началника сектор СДВР, което писмо било отправено запитване кое е печелишото лице и каква е печалбата. Като в писмото изрично било указано цялата кореспонденция да се води само и единствено с него, и то на ръка", каза още Милева.

В хода на разследването категорично е установено (има и записи от видеокамери), че впоследствие зам.-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка, в която да бъде изплатена печалбата. Така следователите установили, че единият замесен е опитал да изтегли парите, а другият е помагач в опита за кражба.

В момента се разследва как този фиш е достигнал до полицаите. "Въпросният фиш е бил в дамата. Впоследствие се озовава в зам-началникът", обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Полицаи и пожарникари масово съдят МВР

Близо 1000 граждански дела - на полицаи срещу МВР заради преобразуване на нощен труд в дневен без отчитане на допълнително заплащане, с...

Доказателствата:

Разследването е на два дни и се води от Софийската районна прокуратура от 11 февруари. Директорът на "Вътрешна сигурност" обясни, че е получил сигнал от директора на Столичната дирекция на вътрешните работи. В сряда по време на съвместната акция следователи претърсили помещения и жилища, свързани с двамата полицаи, уточни зам.-районният прокурор Иво Илиев.

"При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Извършени са обиски, от шефа на Трето РУ му е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил.", каза още той.

В последствие заместник-началникът на Трето РУ в София и шефът на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са достигнали до тях.

Пускат от затвора петимата полицаи с присъди по делото "Чората"

Върховният касационен съд днес излезе с решение за възобновяване на делото срещу петимата полицаи, осъдени за смъртта на Ангел Димитров...

Двамата висши полицаи са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение "Задържане под стража". 

Коментар в аванс:

"Системата има воля да се чисти от корумпираните си служители. Ние сме структура, която не се срамува да покаже недостатъците си", коментира говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Видео от операцията можете да ВИДИТЕ ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com