Автобусите за Рожен от Чепеларе ще тръгват през 15 минути

3359
Автобусите за Рожен от Чепеларе ще тръгват през 15 минути

През 15 минути ще тръгват автобуси от Чепеларе до Рожен в дните, в които се провежда съборът, съобщиха от пресцентъра на Община Чепеларе.

На работна среща между кметската управа на Община Чепеларе и превозвачите от фирма „Рожен експрес” бяха обсъдени разписанието и маршрутите на автобусите от Чепеларе до Рожен.

От автогарата ще тръгват с начален час 07:00 ч. От хотелите ще тръгват от 08:00 часа, също през 15 минути.

Ремонтните дейности на тунелите по направлението Асеновград - Чепеларе ще бъдат преустановени заради предстоящия събор на Рожен. Това съобщи зам. областният управител на Смолян Адриан Петров.

"В дните на провеждането на събора (15-17 юли) движението ще се извършва през тунелите, а не през обходите, които са в момента. Целта е да се облекчи максимално движението на автомобили по главната пътна артерия за събора. Ще се премахне и цялата строителна техника, която в момента е по трасето, като ще приключи и полагането на обезопасителните мрежи по трасето", коментира още Петров.

Според него до събора ще се работи денонощно по тунелите, за да може да се положи и необходимата настилка на пътните платна. Той бе категоричен, че и в дните на събора ще се пренасочи трафика на товарните автомобили за Смолян, съответно през Кърджали - Ардино - Смолян и Кричим - Девин - Смолян.

С цел максимално облекчаване на трафика, избягване на продължителни задръствания и улесняване предвижването на съборяните се препоръчва на посетителите на събора, идващи от Пловдив, да минават през Кричим за Девин - Смолян, кв. Устово - с. Соколовци - с. Момчиловци - Роженски събор. За тези, които минават през Стара Загора, препоръчителният маршрут е през Хасково - Кърджали - Смолян, кв. Устово - с. Соколовци - с. Момчиловци - Роженски събор.

От Асеновград ще има два маршрута за достигане до събора – през Лъки и през Чепеларе. Гостите на Пампорово ще стигат до Рожен, минавайки през отбивката на Проглед. През Смолян, кв. Устово - с. Соколовци - с. Момчиловци е пътя и входа за нощуващите в палатковия лагер. Очакванията през трите дни на събора да преминат над 300 000 души.

"Между официалните гости очакваме да присъстват министърът на земеделието и харните Десислава Танева, министърът на туризма Николина Ангелкова", съобщи кмета на община Смолян Николай Мелемов. Има вероятност на откриването да присъства и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Специална транспортна схема за Роженския събор за улесняване на трафика

Специална транспортна схема е изготвила община Смолян за уникалния събор на поляните край Рожен. Вече е уточнена транспортната схема за...

Тази година магията "Рожен" отново ще завладее Родопа планина в периода 15-17 юли.

Съборът ще съчетае палитра от фолклорни изпълнения, експозиции на национални и регионални музеи, етнографски сбирки, изложения на млечни и месни храни, конни атракции, изложения на занаяти, нестинари.

Очаква се над 400 групи, от всички краища на страната, да се включат в тазгодишното издание на събора. В алеята на занаятите ще има над 80 самобитни майстори на кукерски маски, текстилни килими, керамика, чанове, икони, ножове, кожени изделия, билкови продукти, бижута, народни носии и др.

По време на първата вечер на събора (15 юли) ще бъде и гала-спектакълът "Роженски звездоброй" с участието на Володя Стоянов, Нелина, Валя Вълкова, Бинка Добрева, Пепи Христозова и оркестър "Плам".

На 16 юли пък на сцената ще излязат Валя Балканска, Петър Янев, прочутите 101 кабагайди, фолклорен ансамбъл "Родопа" и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян