Бедствено положение в Смолян

3820
Бедствено положение в Смолян
Снимка: Анита Чолакова

Керемиди и капаци хвърчат из Смолян. Паднали дървета са блокирали множество улици и пътища, множество населени места са без ток. Вятърът е повалил цели гори. Не е за препоръчане свободното движение по града. Това е в момента ситуацията в Смолян и околността в резултат от бурните нестихващи ветрове в областта.

Кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение в 8.00 часа тази сутрин на територията на цялата Смолянска община. Вследствие на бурния вятър и затворени пътища в резултат на изкорени и паднали дървета и прекъснато електрозахранване е необходимо провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в община Смолян.

Протестираха от трите общински болници в Смолянско

Работещи в трите общински болници на областта – Девин, Златоград и Мадан, протестираха днес. С това те се присъединиха към национ...

В момента заседава Кризисния щаб за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, който се оглавява от зам.-кмета инж.Мариана Цекова.

В момента без ток са Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале. Затворени за движение са пътищата за Турян, Габрица и Левочево.

Екотоалетна срещу хотел „Смолян“ през нощта е избутана от ураганния вятър на шосето. В момента работници я преместват обратно и ще я връзват.

В община Смолян в посока към Баните без ток са селата Петково, Славейно, Кутела заради прекъснати електропроводи от паднали дървета от халата през нощта, която не е отминала и в този момент.

В момента обобщаваме информацията за щетите в цялата област, съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов.

Кметът на Неделино: За първи път няма да дофинансираме сектор образование

В тазгодишния бюджет най-голямо е увеличението в сферата на образованието – със 17%, постигнато след срещи с ресорния министър и ...

"Силен ураганен вятър е нанесъл многобройни щети и в община Баните. Селата Малка Арда, Оряховец, Вълчан дол, Босилково, Давидково и част от общинския център са без ток. На много места има къщи с частично открити покриви, заради паднали от вятъра керемиди. На много места има и паднали дървета. Пътят за Босилково е затворен и в момента се разчиства с резачки от паднали високи борове. Без мобилни връзки от силния вятър е село Давидково. В селото е паднал бор върху покрива на физкултурния салон", каза кметът на Баните Милен Белчев. Екипи от общински служители тръгват на обход по населените места, тъй като не само в Давидково, но и в други селища няма никаква мобилна връзка и нямат информация какво става на място.

В областния град има скатове, на които голяма част от дърветата са паднали от вятъра, както и много паднали керемиди от къщи. От паднали дървета е затворена улица "Перелик" в областния град.

Гората над „Родопска тъкан“ е повалена. Скършени са този път и много стари дървета.

Силният вятър през изминалата нощ събори и много дървета по пътищата в Смолянска област. На пет сигнала са се отзовали пътно-поддържащите фирми през нощта. Премахнати са паднали дървета на пътното платно по проходите Превала, Рожен, по пътя на изхода от Смолян и по пътя за Пампорово. Екипи продължават работата по отстраняване на дървета повалени от вятъра по обходния път на Смолян.

Бурята още не е стихнала и навън е опасно.

Кметът на Смолян: Безлихвеният заем от държавата е мярка, която подпомага общините

От третия път местният парламент в Смолян се съгласи с кметското предложение за безлихвен заем от централния бюджет на стойност 3 950 0...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Кметът на Смолян спечели дело срещу КЕВР за поскъпналата вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян