Болницата в Девин отчeте надлимитна дейност след отварянето й

25037
 Болницата в Девин отчeте надлимитна дейност след отварянето й
Снимка: бгнес

Болницата в Девин отчита надлимитна дейност още след отварянето й през месец март. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян изпълнителният директор на лечебното заведение, Радка Грозданова. По думите й, актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса вълнува всички лечебни заведения и е важна.

Грозданова поясни, че болницата в Девин е получила разбиране от надзорния съвет на Касата и на 23 юни бюджетът й е актуализиран със сумата от 100 000 лв. за месеците юли, август, септември и октомври. Въпреки това от разкриването на болницата през март досега има доста сериозна сума за отчетена надлимитна дейност. „Само за юни сме отчели дейност за над 51 000 лв., а бюджетът на болницата за месец е 26 000 лв. Това е само за месец и тези пари, както и тези за останалите месеци се очаква да бъдат разплатени в бъдеще”, посочи Грозданова.

Паднали камъни затрудняват движението по пътя Широка лъка-Девин

Паднали камъни затрудняват движението по пътя Широка лъка-Девин, съобщиха за "Фокус" от Областното пътно управление в Смолян. Сигналът ...

Тя допълни, дори и с актуализация на бюджета на болницата за месеците от юли до октомври, средствата пак няма да бъдат достатъчни. „Още повече през следващите месеци предстои да бъде увеличен обемът дейност, защото ще добавим нови дейности, тъй като ремонтите приключват и ще започне функционирането на новите отделения”, каза Грозданова. Тя уточни, че актуализацията на бюджета на НЗОК е необходима за всички лечебни заведения, тъй като без нея и с този дефицит, който е изнесен в Националната здравноосигурителна каса няма да могат да бъдат покрити всички дейности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян