X
 
 

Консорциум от три фирми обновява центъра на Девин

4494 0
photo of Консорциум от три фирми обновява центъра на Девин
Снимка: Община Девин
Консорциум от три фирми спечели поръчката за ремонт и рехабилитация на централна градска част в Девин, става ясно от нейно обявление.

ДЗЗД „Три Пи инженеринг“ е с водещ партньор „Парсек груп“ (80%) и съдружници „Престиж бизнес – 93“ (15%) и „Пе енд Пе инженеринг“ (5%). Офертата им за инженеринг на обекта – проектиране, строителство и авторски надзор, е на стойност почти 1,8 млн. лв. с ДДС.

Средствата са осигурени с постановление на Министерския съвет.    

От местната управа уточняват, че водата е заложена като основен акцент в площадното пространство. Предвиждат изграждане на атрактивен пеещ и танцуващ фонтан.

Той ще е кръгъл, сглобяем, с габарит 8 метра в диаметър. Предвидено е да се постави върху готовата тротоарна настилка на площада.

„Водата като акцент е заложена и в пространството около Културния дом на мястото на сегашните цветни клоцове. Ефектно осветление и форма на водни струи ще бъдат в синтез с цялостното оформление. Западно от Културния дом се предвижда обособяване на пространство за градски мероприятия, като се премахват съществуващите цветни партери, нивото на площада се изравнява“, уточняват от общината.

Ще се премахнат и наклоните на площада с цел да се осигури достъп на хората в неравностойно положение.  

На площада ще се монтира видеостена за реклама на културните забележителности в региона, а събитията ще се излъчват на живо.

Ще се оформят кътове за отдих с пейки, велостоянки, указателни табели,  ново осветление, озеленяване.  

Вече е даден официален старт на проекта.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Реакциите на всяка зодия в конфликтна ситуация

Конфликтите са нещо, с което се сблъскваме ежедневно. Без значение дали става въпрос за спор с колега, роднини или просто проблми с трафика, конфликтите...