Мазилка падна в болнична стая с бебе в Смолян

8553
Мазилка падна в болнична стая с бебе в Смолян
Снимка: Actualno.com

Мазилка падна днес към 16,30 часа от тавана в болнична стая с новородено в Смолян. За огромен късмет няма нито един засегнат от отлющената мазилка в Родилно отделение. Без драскотина са родилката, бабата на новороденото и медицинската сестра от "Неонатология".

Инцидентът се е случил в стаята на 21-годишната родилка Ваня Табакова с момиченцето ѝ Златка, родено преди ден, и с бабата на детето. Имало и медицинска сестра при бебето.

Срути се е козирка на вход на жилищен блок в Сливен

Козирка се е срутила се е козирка на вход на жилищен блок в кв. „Даме Груев” в Сливен, съобщиха слушатели на Радио „Ф...

Бабата първа усетила, че таванът нещо се рони и подвикнала, че ще падне. В същия момент се отчупило парче от него и се пръснало на пода между болничното легло и детското креватче. Бебето било в ръцете на медицинската сестра. Тя просто го гушнала, за да го предпази. За щастие никой не е пострадал.

„Инцидентът е станал в една от четирите стаи, ремонтирани преди десет години. Това е т.нар. ВИП-сектор оттогава. Сега не сме ги ремонтирали повторно. Паднал е част от тавана без да има видимо нещо. Всички може да видите, че мазилката в другата част си е добре. Откъртило се е парче от тавана. Не е имало никакви пукнатини, които да се забележат, за да реагираме“, заяви д-р Марин Даракчиев - изпълнителният директор на областната болница.

Той каза, че утре ще изпрати експерти да огледат всички стаи в този сектор и докато не се произнесат, секторът няма да се ползва.

Това на практика е старата ремонтирана част от отделението. В останалата му част бе направен ремонт и рехабилитация по-скоро - преди четири години.

Дете е било оперирано, след като върху него е паднала мазилка

6-годишно дете е било оперирано по спешност, след като върху него е паднала мазилка. Това съобщи за Агенция „Фокус“ д-р Ант...

„Неприятно е, но е най-важно, че са имали късмет и с никой нищо не се е случило. При бебето няма никакъв проблем, при майката, бабата, при никой. Аз не мога да си представя каква беля можеше да стане, но хубаво е, че се е разминало. Идваха от полицията, направиха протокол за инцидента, че няма пострадали. Сградата е застрахована. Бебето е било в ръцете на медицинската сестра от "Неонатология"-та, когато е станало това“, посочи д-р Даракчиев.

Той уточни, че върху Родилно отделение има покрив. Ремонтът, който сега се прави в сектор към кардиологичното отделение за инвазивна лаборатория, не е върху това отделение и няма как той да е причинил падането на мазилката. По-скоро предполага, че още когато е правен ремонтът, може да си е имало кухина, която не е била отстранена.

Четири стаи в дъното на отделението преди десет години бяха ремонтирани и определени за ВИП-стаи. След ремонта отпреди 4 години всички стаи и всички родилни зали в отделението са напълно обновени и освежени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Кметът на Смолян спечели дело срещу КЕВР за поскъпналата вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян