X
 
 

Нов случай на чума по свинете в Смолянско

1943 0
photo of Нов случай на чума по свинете в Смолянско
Снимка: iStock/Guliver
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира 4 нови случаи на Африканска чума при диви свине. Един от тях е на територията на община Девин.

"Положителна е пробата от диво прасе в Ловно стопанство "Извора". Понеже е оградено, достъпът се спира до самото стопанство", посочи областният управител на Смолян Недялко Славов.

Африканската чума вече е в Софийско

Африканската чума по свинете достигна и София въпреки строгите мерки, които твърди, че взима Българската агенция по безопасност на хран...

Това е втори случай на АЧС в Смолянска област, след като бяха доказани положителни проби на умрели две диви прасета, намерени край село Змеица.

Заради това се ограничава достъпът до ловностопанските райони, попадащи в инфектираната зона около констатирания случай на АЧС край с.Змеица. В заповед на изпълнителния директор на БАБХ се ограничава достъпът до следните участъци:

– Дивечовъден участък „Омана“ към  „ДГС Доспат“;

– Предоставен ловностопански район Змеица към  „ДГС Доспат“;

Намериха останки от прасета и в напоителния канал край Тополчане

Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от недоволни от предприетите мерки от правителството за справяне с африканск...

– Предоставен ловностопански район Чавдар към“ДГС Доспат“;

– Дивечовъден участък „Извора – Кастракли“ към “ДГС Борино“;

– Предоставен ловностопански район  Борино към ТП“ДГС Борино“.

Срокът на действие на ограничения достъп е от 12.08.2019 г. до 12.10.2019 г. В районите, в които е ограничен достъпът, са поставени табели, посочват от Изпълнителната агенция по горите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители