Обезлюдяването и намаляващият брой ученици в училищата са големият проблем на Чепеларе

513
Обезлюдяването и намаляващият брой ученици в училищата са големият проблем на Чепеларе

Обезлюдяването и намаляващият брой ученици в училищата са големият проблем на общината. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян Славка Чакърова, кмет на община Чепеларе. По думите ѝ това е основният проблем в сферата на образованието.

„С помощта на ръководството но СОУ „Васил Дечев” се опитваме да предложим на децата в училищата алтернативни възможности”, каза кметът. Чакърова обясни, че още в началото на годината е проведена среща с родителите на децата от седми клас в СОУ „Васил Дечев”. Целта на срещата е да се разбере от децата и родителите, какви са техните интереси и желания.

Продължават ремонтните дейности в областта по няколко направления в Смолянско

Нормално проходими са пътищата на територията на Смолянска област, съобщиха за Радио „Фокус” - Смолян от Областно пътно упр...

„Показахме им какви са възможните варианти за профилирани паралелки, за усилено изучаване на определени предмети, както и за така наречените ЗИП-ове. Пуснахме една анкета и се оказа, че има голям интерес от страна на децата за изучаване на немски и английски език.

„Децата, които са в осми клас си остават тук тази година, защото ние им предлагаме добри възможности”, посочи Чакърова. Кметът каза още, че в момента ръководството на училището води разговори и търси добри преподаватели по немски и английски език. На учениците се предлага и допълнително изучаване на математика, а след завършване на осми клас, когато се позволява маломерни паралелки, на учениците ще им бъдат предложени и профилни паралелки. „Предстои отново проучване за това какво за тях ще представлява интерес, но на този етап заявените интереси са за усилено изучаване на чужди езици”, уточни Чакърова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян