X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Община Мадан осигури работа на 34 души от уязвими групи

1438
Община Мадан осигури работа на 34 души от уязвими групи
Снимка: община Мадан
От днес, по одобрен проект на община Мадан, започнаха работа 34 лица от уязвимите групи - лица с увреждания (експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК, с право на работа); лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица (продължително безработни лица; безработни лица с намалена работоспособност, безработни лица над 54 годишна възраст, безработни лица с основно или по-ниско образование и такива без професионална квалификация);

Лицата са назначени на длъжностите “Работник, озеленяване” и “Работник, поддръжка на пътища” в рамките на създаденото по проекта общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустройство – Мадан“. Трудовите договори са за период от 12 месеца, на 8- часов работен ден.

Одобрените кандидати преминаха успешно мотивационно обучение „Аз мога“ и обучения за придобиване на съответната професионална квалификация.

Към социалното предприятие е назначен и административен персонал, състоящ се от директор, психолог и счетоводител, също за период от 12 месеца.

Кметът на Мадан пред съгражданите си: Безсънните нощи и усиления труд са възнаградени

Такива дни като днешния винаги са повод за равносметка. И днес, обръщайки мислено поглед назад и загледани в днешния облик на Мадан, си...

Общата стойност на проекта възлиза на 391 154,40 лева, в т.ч.:

* 332 481,24 лв. /85%/ - средства от ЕСФ;

* 58 673,16 лв. /15 %/ - национално съфинансиране.

Посредством включване в заетост на лица от уязвимите групи в настоящия проект ще се задоволят техните основни жизнени потребности чрез подходящи условия за трудова дейност; ще се осигури безопасна и сигурна трудова среда, в която лицата да развиват пълноценно своите възможности; ще се осигури равнопоставено участие в живота на местната общност чрез равен достъп на лицата от уязвими социални групи; ще се осигурят адекватни условия, необходими за трудова дейност на лицата от уязвими групи.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Реклама
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com