X
 
 

Парите за дезинфекция на задните дворове изплатени в една община от Старозагорска област 

394 0
photo of Парите за дезинфекция на задните дворове изплатени в една община от Старозагорска област 
Снимка: Областна администрация - Стара Загора
Към днешна дата са изплатени средствата за почистване и дезинфекция на задните дворове в населените места от община Гурково. Това обяви на провелото се днес заседание на Областната епизоотична комисия в Стара Загора д-р Дамян Миков, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ). В община Раднево също по-голямата част от собствениците на заклани домашни прасета вече са получили парите си. Продължава изплащането на средствата в размер на 300 лева и в останалите населени места от областта - по банков път за предоставилите номер на банкова сметка и на място по селата. 3900 е броят на стопаните в областта, които до 26 август са подали документи за получаване на средствата за почистване и дезинфекция на задните дворове, уточни д-р Миков.

Случаите на неизпълнение на предписанията за унищожаване на домашните прасета тип "заден двор", констатирани от служителите на ОДБХ са единични. „При установени от нас нарушения налагаме глоби на стопаните. Съгласно закона, техният размер е от 500 до 2000 лева“, уточни д-р Миков. Ежедневните проверки продължават, включително и по сигнали на граждани. 

Променят ограничителните по централната улица в Стара Загора

Ограничителите за автомобили, които са поставени по централната улица "Цар Симеон Велики" в Стара Загора ще бъдат променени. Това отгов...

В Старозагорска област до момента не са регистрирани случаи на Африканска чума по свинете (АЧС), обяви д-р Дамян Миков и подчерта, че засега ситуацията е спокойна заради навременните мерки и отличното взаимодействие между институциите, ангажирани с проблема.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-20 септември

Овен През новата седмица ще се чувствате сигурни в себе си, самочувствието ви е доста високо, чувствате се добре в кожата си и това ще повлияе позитивно...

Последно в Актуално