Разпродават имущество на община Смолян заради дългове

8983
Разпродават имущество на община Смолян заради дългове
Снимка: Actualno

Започна разпродажбата на общинско имущество в Смолян заради непосилни дългове. Частен съдебен изпълнител (ЧСИ) продал два от петте запорирани автомобила на общината след проведен публичен търг.

Вече са запорирани и пет общински жилища, където живеят крайно нуждаещи се хора, съобщи БНР.

Общината се лишава от най-използвания автомобил по време на бедствието, с който се доставяше хляб, лекарства и други консумативи до бедстващите населени места. Той е бил обявен на начална тръжна цена от 4800 лв. Продаден е и друг автомобил на стойност 8400 лв.

Община Смолян очаква официална информация от ЧСИ за проведения търг и тогава ще предприеме съответните действия. В началото на месец октомври миналата година частен съдебен изпълнител направи опис на имоти и автомобили на община Смолян. Това стана след като общината беше осъдена да заплати 444 589 лв. на консорциума, който изпълняваше договор за уличното осветление. Общината обжалваше решението пред Върховния касационен съд, а фирмите през това време започнаха процедурата по събиране на дълга. Сумата от описаните до момента общински имоти е над 1 млн. и 200 хил. лева. Освен запорираните автомобили, под възбрана са и два апетитни имота в областния град и в курорта Пампорово, вземанията на общината от над 10 фирми, пет общински жилища, в които живеят крайно нуждаещи се хора.

30 туристи са стояли пет дни в хотел в село Ягодина, докато се отвори пътят по време на бедствието

В момента обстановката в село Ягодина е нормализирана, но по време на бедствието, както и в останалите населени места селото е останало...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян