"Син език” и в област Смолян

23376
"Син език” и в област Смолян

Има наличие на болестта „син език” в област Смолян, като най-сериозно е положението в община Баните и особено в Давидковски район. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян д-р Милен Сираков, председател на Смолянската колегия на Българския ветеринарен съюз. По неговите думи, основните симптоми, по които може за се разбере за наличието на тази болест са висока температура на животното, което е заболяло, течение от носа и устата и по-сериозен оток на горната и долната устна на животното.

Д-р Сираков уточни, че това е особено видно при овцете. Много често се получават отоци и по долните части на крайниците, тъй че стопанин, който забележи тези или подобни признаци е необходимо веднага да се обади на обслужващия го ветеринарен лекар или на Българската агенция по безопасност на храните в град Смолян, за да може да се вземат необходимите мерки за своевременно справяне със заболяването.

Животновъди се съмняват, че "син език" се разпространява умишлено

Започнахме да се съмняваме дали болестта „син език” не се разпространява умишлено, положението е страшно. Това каза Бойко ...

Д-р Сираков допълни, че заболяването „син език” не е опасно за хората и животновъдите не би трябвало да се притесняват за последствия от болестта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян