Смолян отбелязва Международния ден на спорта

4999
Смолян отбелязва Международния ден на спорта

Всички спортни мероприятия, заложени в календара на община Смолян за месец май, са посветени на Световния ден на спорта и на предизвикателството – 17 май. Това каза за  „Фокус”  Даниела Керкелова – експерт в дирекция „Спорт” в община Смолян.

Керкелова заяви, че през този месец се провеждат турнири за деца и работещи, които се правят в различни дати и целият месец е наситен със спортни инициативи. Кулминацията ще бъде на 31 май, който ще бъде посветен и на Международния ден на детето – 1 юни, но тъй като 1 е работен ден проявите ще са на 31 май, за да могат в спортните предизвикателства да се включат и деца, и родители.

Ученици от Смолян организираха благотворителна инициатива в помощ на бедстващите от областта

Петокласници организираха благотворителна инициатива в помощ на бедстващите от областта, съобщиха от пресцентъра на община Смолян. Уче...

23 май ще бъде денят, посветен на алпинизма. Той ще се проведе на изкуствената стена до екопътека Невястата. Керкелова каза още, че представители на община Смолян, на камарата на архитектите и строителите, спортисти са поднесли цветя на паметната плоча на арх. Петър Петров в Пампорово, тъй като днес се навършват 90 години от неговото рождение. Бившият главен архитект – проектант на Смолян и Пампорово загина при нещастен инцидент през февруари 2007 г., падайки от влека към връх Снежанка. Освен като активен скиор, приятелите му го помнят и с неговата непримиримост към презастрояването на курорта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян