X
 
 

Влагат 11 млн. лв. в пътя Средногорци-Рудозем по българо-гръцка програма

3835 0
Влагат 11 млн. лв. в пътя Средногорци-Рудозем по българо-гръцка програма
Снимка: Анита Чолакова
Близо 11 млн. лв. е инвестицията в рехабилитация и реконструкция на 7 км от второкласния път между Средногорци и Рудозем. Проектът се съфинансира от Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г.“ и националния бюджет, чрез Европейския фонд за регионално развитие, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Ремонтът на пътя, който е подход към бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти, е разделен на два участъка.

Отличиха две компании в Смолянско за деня на миньора

Две компании от Смолянско бяха отличени за деня на миньора – "Горубсо – Мадан" АД и "Рудметал" АД – Рудозем, съобщиха...

Първият е с дължина около 3,8 км. Започва в края на Средногорци и завършва в началото на кв. „Койнарци“ в Рудозем.

Вторият участък е близо 3,2 км, започва от кв. „Койнарци“ и завършва след кв. „Освобождение“ близо до бензиностанцията

Рехабилитацията и реконструкцията на 7-километровия път ще бъде изпълнена от консорциум „РУДОЗЕМ ГФ 2016“ ДЗЗД с участници „Галчев инженеринг“ ЕООД и „Фармвил“ ЕАД. Стойността на договора е 10 691 928,85 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 16 месеца.

Строителният надзор ще бъде осъществен от „Пътинвест инженеринг“ АД с договор за 220 574,40 лв. с ДДС. Авторският надзор е на „Илия Бурда“ ЕООД, чийто договор е за 1 200 лв. с ДДС.

КЗК отхвърли жалбата срещу ГКПП Рудозем – Ксанти

С решение от 19 юли, публикувано днес, Комисията защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли жалбата на фирма от Дупница срещу поръчката за ...

Участъкът от път II-86 от Рудозем до границата с Гърция е изграден в периода 2005-2008 г. по Програма ФАР-ТГС. Извършена е реконструкция и ново строителство на отсечка с дължина около 9,8 км, която завършва малко преди площадката на бъдещия ГКПП „Рудозем“.

Отново по Програма ФАР-ТГС е изпълнена рехабилитация и частична реконструкция на път II-86 в участъка Соколовци - Смолян - Средногорци.

В програмен период 2007-2013 г. със съфинансиране от Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция - България 2007-2013 г. бяха рехабилитирани 14 км от път II-86 в отсечката между Чепеларе и Соколовци.

Сега, освен ремонта на 7-те км между Средногорци и Рудозем е предвидено и изграждането на 2,6 км обходен път на Рудозем, който ще преминава по съществуващи улици на града и по нов терен. В момента се провеждат тръжните процедури за избор на изпълнител и строителен надзор.

Провежда се и процедура за избор на изпълнител, който да построи самия граничен пункт с близо 1 км път до него.

Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко могат да бъдат глобите за излизане без маска?
Колко могат да бъдат глобите за излизане без маска?

Днес здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, според която всички граждани са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити...

Последно в Актуално